O furtună, cutremur mare sau razboi lovește orașul / satul tau.

Casa ta nu a suferit daune structurale dar se poate intampla sa nu ai apa.Ai suficientă apă în casa ta pentru tine si familia ta pana se reglementeaza problemele?

DE CATA APA AVEM NEVOIE ?

Regula generală  este că veți avea nevoie de 4/5 LITRI de apa pe persoană pe zi. Jumătate este folosită pentru băut și cealaltă jumătate este folosită pentru igiena. Acest număr va crește în funcție de o serie întreagă de factori. Dacă locuiți într-un climat cald sau sunt femei însărcinate sau care alăptează, în grupul dvs va trebui să stocați mai multă apă.

 DE CATE ZILE FARA APA AR TREBUI SA NE PREGATIM?

Ei bine, asta depinde de cât de pregătit vrei sa fi pentru diferite grade de dezastru.

  Se recomanda ca toată lumea să aibă suficientă apă pentru a dura trei zile . Trei zile ar trebui să fie suficient pentru a trece de perioada in care apă este inchisa sau decontaminata lucru care se poate intampla in timpul dezastrelor naturale, cum ar fi cutremure, inundatii, furtuni sau razboi.

Trei zile este un bun punct de plecare in caz de dezastre insa uneori este nevoie de apa depozitata pentru mai mult timp’

Dupa ce am petrecut ore cititind pe bloguri și forumuri de pregatire, se pare că consensul general este că ar trebui să aveți apa cel puțin pentru două săptămâni. 

Deci, pentru o singură persoană, care este  de circa 70/80 litri de apă.

Pentru o familie de trei, persoane ar însemna ca ai nevoie de 210  litri de apă.

Dacă vă decideți să mergeți mai sus și dincolo de minimul de două săptămâni găsirea spațiului în casa sau apartament de a stoca suficientă apă timp de două săptămâni. Este o problema  de putina creativitate de cum puteți aranja lucrurile in casa  pentru a face loc pentru cantități mai mari de apă. 

Chiar dacă spațiul nu este o problemă, costurile inițiale pentru stocarea apei pe termen lung poate fi prohibitiv de costisitoare.Pentru cele 2 saptamani cumparati apa plata inbuteliata. Daca sunteti nevoiasi este buna si apa de la robinet pusa in recipiente curate. Pentru cantitati mai mari folositi butoaiele de plastic care se gasesc in comert.

Multe site-uri prepper/pregatire recomanda pre-tratare a apei cu clor pentru a ajuta la prevenirea dezvoltarii algelor și bacteriilor. Cu toate acestea, multe site-uri susțin că acest lucru nu este chiar necesar, deoarece apa de la robinet este deja tratată cu clor.