Facebook_1-300x200Membrii Parlamentului Marii Britanii au cerut Guvernului ca retelele de socializare sa ofere noi principii directoare si acestea sa explice clar cum folosesc datele personale ale utilizatorilor.

Englezii de la Telegraph scriu astazi despre cum au acces retelele de socializare la datele utilizatorilor si cererea Membrilor Parlamentului catre Guvern. „Facebook poate obtine acces direct la mobilul unei persoane si sa faca poze sau video in orice moment fara sa primeasca acord explicit” au avertizat Membrii Parlamentului britanic.

Comitetul membrilor Parlamentului pe Stiinta si Tehnologie a cerut Guvernului sa traseze noi principii directoare pentru website-uri si aplicatii, avertizand ca legilor vor fi necesare daca acele companii nu se vor supune.

Andrew Miller, presedintele comitetului membrilor Parlamentului pe Stiinta si Tehnologie, spune ca retelele de socializare trebuie sa-si simplifice conditiile pentru folosirea serviciilor, acestea fiind create pentru legea din Statele Unite, pentru ca sunt impenetrabile si ‘nicio persoana rezonabila’ nu ar putea sa le inteleaga.

„Experimentul Facebook-ului cu emotiile userilor a subliniat ingrijorarea in ceea ce priveste cat de mult au parte de acordul utilizatorului anumite site-uri si aplicatii. Sa fim seriosi, majoritatea oamenilor dau click pe ‘yes’ fara sa citeasca termenii pentru ca de cele mai multe ori sunt foarte lungi si scrisi astfel incat sa fie necesara o diploma la drept in Statele Unite pentru a intelege.
Companiile responsabile social vor ca utilizatorii sa fie confuzi, desigur, asa ca suntem siguri ca majoritatea dezvoltatorilor social media vor fi fericiti sa accepte noile principii directoare pentru o comunicare mai clara si o informare, lucruri pe care le cerem Guvernului sa le traseze” a spus Andrew Miller.

Facebook nu a dorit sa comenteze acest lucru. Dar o sursa le-a spus celor de la Telegraph: „Recent am updatat termenii si politele pentru a le simplifica si mai usor de citit. Am lansat si un nou site pentru a-i ajuta pe oameni sa isi controleze experienta Facebok”.

Twitter a dezvaluit ca va incepe sa colecteze informatii de la userii aplicatiilor pe telefoane si tablete. Reteaua de socializare spune ca aceasta miscare ii va ajuta sa isi dea seama ce reclame sunt potrivite pentru fiecare.

„Pentru a construi o experienta Twitter mai personala pentru voi, colectam si, ocazional, updatam lista aplicatiilor instalate pe device-urile voastre pentru a putea oferi continutul de care sunteti interesati” au anuntat pe pagina oficiala.