Selectați pagina

Cum să mai ai încredere în medici? Diplome pentru a ucide – medici deconspiraţi că îşi cumpărau diplome de absolvire

Cum să mai ai încredere în medici? Diplome pentru a ucide – medici deconspiraţi că îşi cumpărau diplome de absolvire

Notă: În informaţia difuzată oficial, e vorba de medici din Israel care îşi cumpărau diplomele de studii inclusiv în Republica Moldova. Apare întrebarea firească: dacă acei cetăţeni străini au putut obţine astfel de documente la noi, oare cetăţenii noştri ar fi putut să facă la fel? Nici nu dorim să ne închipuim dacă ar exista astfel de cazuri şi la noi în ţară… medici cu diplome false. Ce fel de încredere să mai avem în sistemul de medicină care ne tratează sau ne impun tratamente?

Scandal de proporţii în Israel, după ce autorităţile au descoperit că mai mulţi medici din ţară activau în baza unor diplome false, obţinute în Moldova, Fâșia Gaza și Armenia. 40 de doctori şi farmacişti israelieni au fost deja reţinuţi. Majoritatea celor arestaţi activa în spitale din Israel, unele dintre ele extrem de notorii. Dosarul deschis în acest caz a fost intitulat „Diplome pentru a ucide”, scrie canal2.md

Potrivit anchetatorilor, ilegalitatea a fost descoperită de către un membru al delegaţiei Consiliului Superior de Supraveghere al Arabilor Israelieni, pe nume Hassan, care a efectuat o vizită în Republica Moldova. În ţara noastră, delegaţia a avut întâlniri cu profesori şi studenţi de la medicină. Hassan spune că în cadrul întrevederilor, a obţinut mai multe informaţii, care i-au dat de bănuit că ceva nu e în regulă. Şi anume, el a observat că un număr mare de studenţi israelieni a obţinut diplome de absolvire după doar un an sau trei de studii, în timp ce colegii lor învăţau cinci sau şase ani.

În urma investigaţiilor făcute de către Hassan, a mai fost descoperit faptul că diplomele emise erau false şi că o schemă similară funcţiona şi în Armenia. Ulterior, s-a stabilit că de fabricarea documentelor false se ocupa un tânăr sirian, care era în contact permanent cu câţiva complici din Chişinău şi Erevan. El ar fi avut un colaborator şi în Fâşia Gaza, pe nume Abu al-Wahid. Cel din urmă se ocupa de identificarea potenţialilor clienţi. Presa internaţională scrie că Abu al-Wahid a murit, acum câteva zile, în circumstanţe neclare.

O diplomă falsă la medicină costa 15 mii de euro. Potrivit doctorului Hassan, invidizii au reuşit să emită 217 diplome false

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке