Selectați pagina

Cum să alegem legume şi fructe fără pesticide

Cum să alegem legume şi fructe fără pesticide

fructeAlimentaţia greşită este principala cauză a mortalităţii la nivel mondial. Ucide peste 14 milioane de persoane în fiecare an. Nici măcar alimentele sănătoase nu sunt întotdeauna ceea ce par. Legumele sau fructele prezintă riscuri serioase asupra sănătăţii dacă sunt tratate cu pesticide.

Specialiştii spun că mai ales merele, piersicile, căpşunile şi strugurii pot reţine o cantitate foarte mare de pesticide. Dintre legume, ţelina, ardeiul gras, cartofii, salata verde şi spanacul prezintă acest risc. Substanţele chimice sunt periculoase şi nu pot fi înlăturate prin spălarea sau gătirea fructelor şi legumelor. Specialiştii ne recomandă ca, de câte ori putem, să cumpărăm legume şi fructe produse de ţărani în gospodăriile lor.

“În loc să ne ducem la supermarket şi să ne luăm toate pesticidele, ne putem duce la prima comună de lângă Bucureşti, la părinţi, prieteni, şi acolo în armonie cu natura să luăm acele legume care nu sunt tratate”, spune Marian Cioceanu, preşedintele Asociaţiei Bio România.

O soluţie pentru evitarea fructelor şi legumelor nesănătoase este alegerea celor mai puţin arătoase.

“Atunci când cumpărăm, să nu ne orientăm către cele mai mari, cele mai… să alegem produsele care chiar dacă sunt mai mici, sunt mai gustoase, sigur s-au folosit mai puţine pesticide, îngrăşăminte”, sfătuieşte şi Corina Zugravu, nutriţionist.

În plus, există legume şi fructe care nu sunt tratate cu pesticide. Printre ele, ceapa, varza, vinetele, pepenele şi ciupercile.

Sursa: realitatea.net

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *