Selectați pagina

Cum ruşii din Moscova au desfiinţat certificatele de vaccinare în doar 3 săptămâni

Cum ruşii din Moscova au desfiinţat certificatele de vaccinare în doar 3 săptămâni

Așa a fost desființat certificatul de vaccinare al primarului Sobyanin – și a fost destul de ușor.

rusii refuza vaccinarea

Cum ruşii au desfiinţat certificatele de vaccinare din Moscova în doar 3 săptămâni

Cetățenii Moscovei au încetat pur și simplu să viziteze magazinele care necesită un certificat de vaccinare.

Lucrul cu adevărat bun la acest lucru a fost că vaccinații s-au solidarizat cu cei nevaccinați. În toate magazinele în care era necesar certificatul de vaccinare, vânzările au ajuns la zero.

Moscoviții și-au lăsat părul sa crească, nu au mers la baruri și restaurante, nu au mers la filme, nu au stat în hoteluri sau nu au făcut nimic altceva care să necesite un certificat de vaccinare.

Proprietarii de afaceri enervați din tot orașul au sunat brusc la biroul primarului Sobyanin din cauza dosarelor sale de vaccinare.

Marina Zemskova, șefa unei asociații regionale de hoteluri și restaurante din Rusia, a declarat că dosarul de vaccinare s-a dovedit mai rău pentru afaceri decât un blocaj complet. În cazul unui blocaj suplimentar, companiile s-ar fi putut aștepta cel puțin la o formă de sprijin guvernamental.

Nu există sprijin guvernamental pentru un sistem de evidență a vaccinărilor. Ceea ce elitele moscovite nu au prevăzut este că pur și simplu oamenii nu ar participa la fraudă.

Oamenii de afaceri erau atât de furioși pe primar încât, pe 19 iulie, Sobyanin a anunțat brusc și surprinzător că nimeni nu va mai trebui să folosească un pașaport de vaccinare. El a inventat o scuză amuzantă și a susținut că numărul cazurilor COVID a scăzut brusc pentru a justifica folosirea în continuare a pașapoartelor de sănătate.

Dar toată lumea știa adevărul. Cetățenii din Moscova au decis că intimitatea lor medicală și dreptul de a călători sunt mai importante decât ceea ce le spun cei responsabili.

A fost un caz masiv de neascultare civilă – și nici măcar nu au trebuit să iasă afară și să dea foc unor lucruri într-un mare protest. Tot ce au făcut a fost să spună: „Orice companie care vrea să vadă un dosar de vaccinare de la mine nu primește bani de la mine.”

Așa se face treaba!

Preluat de pe reţelele de socializare

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.