tseleghidisPe vreo doua trei site-uri au aparut titluri de genul “Teologul DIMITRIOS TSELENGHIDIS isi retrage semnatura de pe SCRISOAREA DESCHISĂ-MĂRTURISIRE DESPRE SINODUL DIN CRETA. Motivul revocarii: NU ESTE DE ACORD CU INTRERUPEREA SOLITARA A POMENIRII EPISCOPILOR”

Iata insa ce putem citi la Teologul Tselenghidis va veni cu un comunicat referitor la semnatura sa de pe documentul de la Volos

Preotul Matei Vulcanescu sustine ca teologul grec Dimitrios Tselenghidis nu si-a retras semnatura de pe intreg documentul de la Volos ci doar de pe punctul 7-8. In acest sens va veni cu un comunicat in care sa explice detalii despre aceasta situatie.

Pentru ca unele titluri exprima in mod exagerat situatia, doreste ca acestea sa fie schimbate, spune preotul Vulcanescu in comunicatul sau.

Preotul Matei Vulcanescu ne informeaza ca teologul grec Dimitrios Tselenghidis nu a retras semnatura de pe intreg documentul de la Volos, ci doar de pe un anume punct. In acest context, colaboratorul sau Matei Vulcanescu spune ca a avut o discutie telefonica cu acesta si ca in viitor va aduce lamuriri scrise: “Domnul Tseleneghidis nu si-a revocat semnatura de pe textul Sinaxei de la Volos, asa cum gresit s-a inteles ci numai de pe paragraful 7-8, nu este deacord cu cei care intrerup pomenirea episcopului locului fara discernamant, acolo unde episcopul nu e eretic, unde cei care intrerup pomenirea nu au maturitate duhovniceasca, ci o fac din teribilism, asa mi-a confirmat domnul Dimitrie Tselenghidis prin telefon azi. Si eu sunt deacord cu colaboratorul meu apropiat, domnul Dimitrie Tselenghidis, in ideea ca intreruperea pomenirii nu se face din teribilism si pentru scopuri patimase, ci numai in caz de erezie! Urmeaza ca domnul Tsleneghidis sa arate clar pozitia sa, care in nici un caz nu este impotriva intreruperii pomenirii, ci arata pericolul folosirii acestei arme de catre oameni neduhovnicesti! Domnul Dimitrie Tslenenghidis a aratat clar ca „Sinodul” din Creta este eretic de la A la Z!

Referitor la unele titluri eronate legate de acest subiect, preotul Matei Vulcanescu, mai spune ca “Domnul Tslenghidis cere ca titlul folosit de anumite bloguri sau siteuri sa fie schimbat pentru ca nu exprima realitatea!

Comunicatul a fost transmis pe adresa electronica a redactiei,

Marius Pop