Talking ShoeCompania Google, a prezentat luna acesta, in cadrul expozitiei SXSW din Texas, primul articol de incaltaminte impotriva lenei.

Talking Shoe este rezultatul unui proiect intern Art, Copy & Code si reprezinta „o pereche de pantofi sport experimentali vorbitori” ce ii indeamna pe utilizatori sa faca mai multa miscare. De exemplu, pantofii sport vor incepe sa rosteasca apelativul „Lenesule!” la adresa proprietarului, pentru lipsa de activitate, in cazul in care acesta ar sta pe un fotoliu sau pe o canapea. In schimb, daca utilizatorul este o persoana atletica si merge mult, adidasul il va incuraja atunci cand acesta incepe sa alerge. Replicile pantofului sunt haioase si nu sunt putine, ele fiind generate la fiecare miscare detectata.

Talking Shoe are incorporate un pedometru, un giroscop, un accelerometru si un difuzor circular ce permite comunicarea comenzilor. In plus, pe talpa se afla un senzor de presiune care calculeaza greutatea utilizatorului si determina activitatea lui fizica in fiecare moment. Mai mult decat atat, acesti pantofi pot fi cuplati la un smartphone sau la ochelarii Google Glass, cu ajutorul tehnologiei wireless – Bluetooth.

In pofida interesului ridicat fata de acesti adidasi, compania Google a anuntat ca nu intentioneaza sa produca pantofi sport pe scara larga.

Sursa: ciao.ro