Selectați pagina

Cum intrăm în Uniunea Europeană: legalizând homosexualitatea, drogurile şi prostituţia?

Cum intrăm în Uniunea Europeană: legalizând homosexualitatea, drogurile şi prostituţia?

droguri_consum_narcoticeONG-urile independente, angajate plenar timp de peste 10 ani în prevenirea consumului de droguri în Republica Moldova, actualmente nu sunt parte a Comisiei Naţionale Antidrog. Singurul reprezentant al societăţii civile în această comisie este Vitalie SLOBOZIAN, delegat de Fundaţia Soros-Moldova, al cărei patron (George Soros) a donat suma de 1 milion de dolari pentru campania de legalizare a marijuanei în California. Coincidenţă? Nu cred!

De câţiva ani încoace, vorbim tot mai mult despre integrarea europeană. Din păcate, deocamdată, rămânem doar cu vorbele, fără a întreprinde paşi concreţi pentru realizarea aspiraţiilor noastre. Abia de am reuşit să ne facem auziţi în Europa, iar aceasta să-şi întoarcă privirile spre noi. În rest, acasă, la noi, nu am făcut nimic pe parcursul a două decenii şi ceva de independenţă pentru a ne alătura familiei europene. Nu suntem în stare să demonstrăm lumii că am fi demni măcar de o guvernare stabilă. În schimb, am oferit drepturi homosexualilor. Aceasta – spre bucuria lor şi spre nemulţumirea majorităţii din societatea noastră, care consideră că legalizarea homosexualilor a fost o greşeală.

Societatea moldovenească este una cu tradiţii creştine şi respinge efectele negative ale globalizării. Datele Barometrului de Opinie Publică din noiembrie 2011 arată că 98% dintre moldoveni nu ar accepta ca homosexualii sau persoanele consumatoare de droguri să facă parte din familiile lor, 96-97% nu doresc să le fie prieteni, 93-95% nu-i vor ca vecini, 88-90% nu ar accepta ca aceştia să locuiască în apropiere, iar 85-86% nu vor ca această categorie de persoane să trăiască în Republica Moldova. Studiul a fost realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing CBS-AXA, la comanda Institutului de Politici Publice, în perioada 22 octombrie – 6 noiembrie 2011, pe un eşantion de 1.113 persoane, cu o marjă de eroare de ±3%. Rezultatele acestui studiu confirmă faptul că o majoritate covârşitoare a cetăţenilor ţării noastre respinge astfel de practici vicioase. Oare de ce nimeni n-a luat în considerare aceste cifre, atunci când a fost adoptată legea egalităţii şanselor?

Este inadmisibil să preluăm şi să implementăm un model din spaţiul european fără a consulta sau fără a ţine cont de opinia societăţii noastre. Democraţia presupune şi o atitudine proprie, pe care trebuie să ne-o manifestăm. În caz contrar, despre ce fel de democraţie mai putem vorbi? Da, dorim să ne integrăm în Uniunea Europeană, dar nu este corect ca pentru realizarea acestui obiectiv să acceptăm practici care au afectat societăţile occidentale.

În ultimii ani şi legalizarea drogurilor sau a sexului comercial devin “trenduri europene”. Iar în curând se vor găsi şi pe la noi “specialişti în europenizare” care ne vor propune să legalizăm în Republica Moldova aceste practici.

E timpul să ne dezmeticim şi să lansăm o campanie naţională pentru păstrarea valorilor noastre morale şi spirituale, a identităţii de popor creştin şi a proverbialei noastre omenii. Avem un neam, o cultură şi nişte tradiţii pe care trebuie să le respectăm, dar şi să le ocrotim, pentru că vin în urma noastră generaţii care vor avea nevoie de o educaţie în baza valorilor naţionale. Datoria noastră este să ne ocrotim copiii de viciile contemporane care împânzesc tot mai mult lumea, distrug mentalitatea, sănătatea şi viitorul.

Centrul Internaţional Antidrog îşi concentrează toate eforturile spre combaterea acestui flagel social. În acelaşi timp, atragem atenţia opiniei publice asupra faptului că în unele state europene au fost legalizate aşa-numitele droguri uşoare (marijuana, haşişul etc.). Se consideră că acestea nu provoacă dependenţă (lucru total greşit!), iar legalizarea lor va reduce traficul de stupefiante.

În primul rând, trebuie să fim conştienţi de un lucru foarte important: nu există droguri uşoare şi droguri tari, există doar droguri, toate extrem de periculoase, care provoacă dependenţă şi dăunează grav sănătăţii consumatorului.

În al doilea rând, poziţia Centrului Internaţional Antidrog este categorică: legalizarea drogurilor nu trebuie permisă în niciun caz. După ce am văzut cum s-a procedat cu aşa-zisa egalitate a şanselor, iar acum am descoperit că din Comisia naţională antidrog face parte o singură persoană care reprezintă sectorul neguvernamental, dar şi aceasta afiliată magnatului George Soros, promotor declarat al legalizării drogurilor, avem tot temeiul să batem alarma. Se pare că Moldovei i se pregăteşte şi legalizarea stupefiantelor. Iată de ce, în numele organizaţiei noastre, aş vrea să declar categoric: nu vom tolera o eventuală decizie de acest gen. Cu sau fără Uniunea Europeană, vom spune NU drogurilor! Iar alături de noi vor fi tinerii care nu doresc să urmeze calea colegilor de generaţie care deja au căzut în capcana dependenţei de narcotice.

Zaharia ZANOSIEV, vicepreşedintele Centrului Internaţional Antidrog

Sursa: Flux.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

3 Comentarii

 1. Artiom

  trebuie sa aflam cind au de gind homosexualii sa organizeze parada-gay, anul acesta, si sa nu le permitem sa o desfasoare. asa cum a fost si anii precedenti

  Răspuns
 2. Artiom

  iata ce am gasit Orarul manifestarilor gay

  http://www.lgbt.md/rom/story.php?sid=783

  in perioada 13-18 mai în Chișinău va avea loc a XIII-a ediție a Festivalului „Curcubeul peste Nistru”

  În acest an pride-ul va dura 6 zile, încărcate cu cele mai diverse evenimente, dar unite printr-o deviză comună. Organizatorii festivalului se vor adresa comunității LGBT și societății în general cu o chemare: să fie ei înșiși. „Ajunge cu ipocrizia și fățărnicia, ajunge cu frica, prejudecățile și stereotipurile, e timpul să ieși din dulap și neascunzîndu-ți esența, să trăiești în armonie cu sine și cu lumea înconjurătoare. Altfel vorbind, e timpul să fii tu însuți, e timpul să fii fericit” – spune președintele Centrului de Informare GENDERDOC-M , Alexei Marcicov.

  Programul
  Ediției a XIII-a a Festivalului comunității LGBT din Moldova
  „Curcubeul peste Nistru”

  13 mai, marți
  11.00 Conferință de presă
  14.00 Ceremonia de ridicare a drapelului Festivalului „Curcubeul peste Nistru”
  19.00 Proiecție de film tematică

  14 mai, miercuri
  14:00 Biblioteca vie
  19:00 Proiecție de film tematică

  15 mai, joi
  11:00 Depunerea de ghirlande și flori comemorative la Monumentul victimelor represiunilor
  14:00 Atelier: „Percepția critică a normelor”
  21:00 Seara mîndriei persoanelor LGBT, premierea cîștigătorilor concursului „Pentru promovarea toleranței”

  16 mai, vineri
  2:00 Conferința „Este Moldova un stat-lider în domeniul asigurării drepturilor LGBT în regiune?”
  20:00 Artă împotriva homofobiei și transfobiei. Eveniment sub cerul liber.

  17 mai, sîmbătă
  21:00 Petrecere Queer

  18 mai, duminică
  21:00 Petrecere pentru promovarea unui comportament sexual protejat

  Notă: în planurile organizatorilor Festivalului „Curcubeul peste Nistru” este și desfășurarea Marșului Egalității. Despre ziua, locul și timpul desfășurării sale, se va anunța după ce autoritățile locale vor lua deciziile cuvenite. Sperăm că anul acesta Primarul și Consiliul Local nu-și vor permite să încalce legislația Republicii Moldova – nu vor discrimina comunitatea LGBT în domeniul libertății de întrunire.

  2014-04-07

  Răspuns
  • Matei

   Eu mă întreb dacă lumea iar va fi “mîngîiată” pe cap de către mai marii noştri (şi aici mă refer nu numai la cei de la conducerea ţării dar şi a preoţilor noştri), exact ca anul trecut. Dacă va fi organizarea exact ca anul trecut, cînd mii de oameni aşteptau doar un semnal din partea preoţilor pentru a spulbera orice urmă de “cultură” sodomită din ţară, păi cred că nu trebuie să ne plîngem dacă mîine-poimîine ni se vor impune prin şcoli şi grădiniţe copiilor noştri cursuri de sodomie, în biserici se vor cununa sodomiţi, vor înfia copii de-ai noştri, etc etc. Atunci vom merita pe bune toate aceste roade.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *