Selectați pagina

Cum influenţează calculatorul şi internetul personalitatea omului. NE FACE INTERNETUL mai proşti?

Cum influenţează calculatorul şi internetul personalitatea omului. NE FACE INTERNETUL mai proşti?

Trăim în vremuri cînd termenul de calculator şi internet este tabu. Aproape fiecare om este utilizator al internetului, aproape fiecare persoană are conturi pe siteuri de socializare şi totuşi aceste lucruri sunt un mare pericol pentru mulţi tineri. Aceştea utilizează computerul până devin influenţaţi în mod negativ, iar acest aspect lasă amprente negative atât în personalitatea lor, vorbirea  cât și în comportamentul acestora.

Internetul are un randament foarte pozitiv atunci când ştii să îl foloseşti corect în scopuri nobile, realizînd activități importante, aducând prin el valori și principii sănătoase, oferind informații necesare societății, elaborînd programe educative, iar toate aceste lucruri duc la eficiență. Atunci cînd persoanele se lasă influenţate de internet este foarte posibil să devină și dependenți  de acesta. Astfel prin internet au acces la lumea viirtuală şi la multe aspecte periculoase  care duc la influența negativă a personalităţii. De cele mai multe ori sunt influenţate personalităţile tinerilor care se lasă captivaţi de tot ce e modern şi nou, iar internetul fiind pentru ei o sursă de a le satisface ceia ce ei caută. Persoanele a căror personalitate este influenţată de internet sunt foarte uşor de identificat deoarece aceastea:

 • evită evenimente importante, cu scopul de a petrece mai mult timp pe net;
 • privarea de somn şi schimbarea ritmului de somn sunt prezente în viața lor;
 • scădere de relaţionare cu familia, prieteni, colegi pentru a sta pe internet;
 • refuză de a sta mai mult timp offline;
 • sunt confuzi și absenți de la discuții;
 • familia o neglijează și deseori au loc răcirea relațiilor cu cei dragi;
 • neglijează munca, obligaţiile şi responsabilităţile;

Și totuși care trebuie să fie atitudinea corectă astfel încât personalităţile noastre să nu fie influenţate negativ:

 • planifică timpul la computer ca să nu stai mai mult de 1-2 ore  pe zi;
 • nu accesa pagini de internet cu conţinut imoral;
 • nu evita pe cei dragi pentru a sta la computer;
 • stai mai mult timp offline decit online;
 • nu permite jocurile în calculatorul tău pentru că acestea au o mare influenţă asupra vieţilor nostre și ne răpesc mult timp;
 • Alege să fii repsonsabil şi să faci lucruri frumoase chiar şi în lucrul cu computerul;

Răspunsurile potrivite le găsim şi în Cuvântul Lui Dumnezeu care spune aşa în Proverbe 13:16

Orice om chibzuit lucrează cu cunoştinţă, dar nebunul îşi dă la iveală nebunia. Dumnezeu în Cuvântul Său ne învață ca să fim oameni chibzuiți și orice lucru pe care îl facem sa fie făcut cu multă cunoștință și înțelepciune.

Videoclipul este un rezumat al dezbaterilor purtate pe acest subiect in cadrul conferintei organizate anul acesta de Intelligence Square si Newsy, pe baza cercetarilor stiintifice facute de urmatorii autori, impartiti in cele doua tabere: Nicholas Carr si Andrew Keen, care prezinta dezavantajele evolutiei tehnologice si, de partea opusa, Genevieve Bell si David Weinberger.

Intreaga dezbatere are ca tema clarificarea unor concepte de interes, precum “informatie”, “cunoastere” si “inteligenta”, in incercarea de a raspunde urmatoarelor probleme: care sunt avantajele si dezavantajele evolutiei tehnologice pentru consumatorii de rand si cum putem intelege dispozitivele “smart” in ciuda dependentei pe care utilizatorii acestora o dezvolta.

Surse: www.radulenutafilat.wordpress.com, www.hotnews.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *