Selectați pagina

Cum fură hoții PIN-ul cardului și cum să eviți acest lucru

Cum fură hoții PIN-ul cardului și cum să eviți acest lucru

cardUn inginer, pe nume Mark Rober, şi-a dat seama cum ar putea fura hoţii codul PIN la casele de marcat, prin utilizarea unei tehnologii destul de ieftine.

Aceştia nu au nevoie decât de o carcasă specială de iPhone, care captează imaginea termică a codului proaspăt tastat. Imaginea termică poate arăta nu numai cifrele care au fost tastate, ci şi ordinea în care au fost atinse.

Ştim de camerele de luat vederi termice de multă vreme, dar ca să foloseşti una ca aceasta, trebuie să faci o investiţie de mii de dolari. Recent, o companie numită FLIR System a început să vândă un aparat de fotografiat termic, care poate fi încorpotat pe orice iPhone 5 sau 5S.

Acest tip de carcasă este disponibilă la un preţ de 349 de dolari şi poate fi găsită în majoritatea magazinelor Apple. Numele dispozitivului este FLIR One.

Rober a depistat cum ar putea hoţii să îţi afle codul PIN. Acesta a făcut un experiment, pe care îl poţi vedea şi tu în video-ul de mai jos, demonstrând modul în care aparatul foto poate capta imaginea termică şi poate arăta căldura de pe numerele tastate care formează codul PIN.

Bine, bine, o să spui că dacă îţi arată căldura termică a cifrelor tastate, hoţii trebuie să formeze o combinaţie de cifre ca să nimerească codul PIN. Ei bine, nu este deloc aşa. Aşa cum vei vedea şi în cele ce urmează, căldura tastelor diferă, pe măsură ce acestea sunt apăsate, iar aşa îşi pot da seama hoţii care este ordinea în care au fost apăsate cifrele.

Ca să nu îţi descopere niciun hoţ codul PIN folosind această metodă, Rober te învaţă un truc. Atunci când tastezi cifrele cu o mână, odihneşte-ţi cealaltă mână pe cel puţin alte 3 taste. Această tactică îi va induce cu siguranţă în eroare. Mai mult decât atât, asigură-te că ai alt PIN în afară de clasicele 0000 şi 1234.

Din fericire, această tactică nu poate fi folosită şi în cazul bancomatelor cu tastatura metalică, întrucât căldura se emană rapid, iar oricine ar veni în urma ta nu ar avea cum să obţină o imagine termincă folositoare. Totuşi, hoţii pot folosi captura amprentei termice în cazul POS-urilor cu taste de silicon, aşa că, mare atenţie la modul în care tastaţi codurile când faceţi o achiziţie cu cardul.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке