Selectați pagina

Cum e posibil? Liderii schismatici ucraineni au fost fost reintegrați în Biserica Ortodoxă, de către Patriarhia de Constantinopol

Cum e posibil? Liderii schismatici ucraineni au fost fost reintegrați în Biserica Ortodoxă, de către Patriarhia de Constantinopol

Patriarhia Constantinopolului i-a reintegrat în Biserica Ortodoxă pe Patriarhul schismatic Filaret al Kievului și pe Arhiepiscopul schismatic Macarie

Liderul Patriarhiei schismatice din Kiev, “Patriarhul” Filaret (Denisenko) și liderul Bisericii Ortodoxe Autocefale schismatice Ucrainene, Arhiepiscopul Macarie (Maletych) au fost reintegrați în Biserica Ortodoxă, de către Patriarhia de Constantinopol, în cadrul recentei sesiuni a Sfântului Sinod, care a avut loc pe 11 octombrie 2018.

Cei doi clerici, care sunt șefii celor două Biserici schismatice de pe teritoriul Ucrainei, au făcut apel la Patriarhia Ecumenică pentru ca aceasta din urmă să-și exercite acest drept.

O declarație oficială este așteptată, conform publicației grecești Orthodoxia, citată de revista franțuzească Orthodoxie.

„Patriarhul“ Filaret (Denisenko) apelase la Patriarhul Ecumenic Bartolomeu în luna iunie a acestui an și i-a cerut să invalideze anatema pronunțată împotriva lui de către Biserica Ortodoxă Rusă.

Detaliile și condițiile exacte ale deciziei rămân necunoscute, precum și numărul ierarhilor potențial afectați de această decizie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке