Progresismul în biserică – Mănăstiri pentru traiul împreună

Ce arată fotografia de mai sus? Adulți într-un bar, discutând la sfârșitul zilei? O întâlnire a sindicatului muncitorilor, care discută planurile pentru următoarea lor acțiune? Profesorii unui liceu din țară, care nu știu cum să-și orienteze elevii?

Oricare dintre aceste ipoteze ar putea fi adevărată, dar niciuna nu este corectă. Vă uitați la o întâlnire relaxată de sfârșit de zi într-un nou tip de mănăstire din Germania, unde călugării și călugărițele trăiesc împreună. De asemenea, își deschid mănăstirea către bărbați și femei având orice apartenență religioasă, invitându-i să petreacă ceva timp sau zile cu ei.

Într-adevăr, timp de 30 de ani, o mănăstire capucină din Stühlingen, Germania, a stricat granițele dintre bărbații religioși și femeile religioase. Călugării și călugărițele trăiesc împreună, mănâncă împreună, lucrează împreună, se roagă împreună și adesea, oferă ”refugiu” împreună.

Acest „refugiu” nu este menit să convertească participanții la Credința Catolică sau să îi ajute pe catolici să devină mai sfinți; mai degrabă, scopul este să vă ajute să fiți „una cu voi înșivă”. Călugării și călugărițele nu au intenția de a fi misionari. Ei lasă fiecare persoană cu sine, pentru a-și găsi propriul tip de pace sufletească.

Tot ceea ce ei cer este o ”deschidere către Credința Creștină”. Nu contează la ce religie sau filozofie aderă. Cel mai important lucru pentru acest nou brand de călugări și călugărițe este ca participantul să descopere importanța tăcerii, a liniștii și a muncii.

După cum știe cititorul, pentru ”biserica”conciliară nu există păcat originar, astfel călugării și călugărițele pot dormi sub același acoperiș, fără nicio atracție de a comite păcate legate de carne… Vigilența cu privire la acest pericol a fost o idee învechită, răspândită de catolici în biserică, timp de aproape două milenii – conform mentalității progresiste, care predomină astăzi. S-a încheiat când Vatican II ne-a introdus în Teologia iubirii și a îndurării care iartă totul…

Putem fi chiar siguri că cele Zece Porunci sunt încă în vigoare și nu sunt reciclate în noi precepte ecologice?

Surse:

https://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A851-Klo.htm

kloster-stuehlingen.de/multimedia/foto/impressionen-aus-dem-kloster-zum-mitleben

Traducere: Saccsiv