Cu smerenie și cu rugăciune. Cu a-l crede pe cuvânt pe Mântuitorul Hristos când ne spune că doar dacă ne întoarcem și vom fi precum copiii, vom intra în Împărăția Cerurilor.

De ce copiii sunt modelul de urmat, dat nouă de Mântuitorul Iisus Hristos ?

Pentru că ei sunt curați cu inima.

Dar ce înseamnă a fi curat cu inima ?

Înseamnă a nu acumula gânduri rele în inima ta. Înseamnă ai vedea pe toți mai buni și mai curați ca tine. Înseamnă a gândi mai mult la cele sfinte, curate și frumoase, decât la mizeriile și relele lumii. Înseamnă a acționa cu sinceritate și cu bunătate acolo unde situația o cere și unde efectiv putem face ceva, pentru a contribui la binele celorlalți.

În inima unui copil încape toată Împărăția lui Dumnezeu. Știți de ce ? Pentru că ei nu-i pot vedea pe oameni ca fiind răi. În inima lor e multă gingășie, e multă iubire plină de lumină.

Doamne ajută să avem mai multă noblețe duhovnicească. Să vedem mai mult partea cea bună din fiecare om. Să iertăm mai mult pe aproapele nostru, să înțelegem mai mult, să vorbim mai puțin, să iubim mai mult. Să nădăjduim mai mult în Pronia lui Dumnezeu. Să-L iubim mai mult din Recunoștință pe Bunul Dumnezeu.

Doamne, vindecă-ne de orbire duhovnicească. Doamne, doar la Tine totul este cu putință. Tu unde vrei se biruiește râduiala firii.

Doamne, Slavă Ție pentru toate!