pastila_digitalaVa sperie ideea ca o pastila sa va trimita mesaje din interiorul stomacului? Nu e un scenariu horror, ci unul extrem de real, mai ales dupa ce medicii britanici au reusit sa inventeze pastila care ii da un SMS doctorului dumneavoastra.

Proteus este numele proiectului care la inceput poate suna SF, dar in realitate vorbeste despre una dintre cele mai mari probleme ale bolnavilor cronici: constanta si exactitatea cu care isi iau pastilele.

Aveti idei care pot schimba lumea stiintei? Inscrieti-va proiectele voastre in competitia Smart Nation, iar cele mai bune vor fi premiate.

„Oamenii nu sunt roboti, iar daca un medic ii cere sa ia pastile, un proces continuu si regulat poate fi greu de urmarit.”

„Cea mai mare problema in sistemul de sanatate il reprezinta bolile cronice, iar oamenii care sufera de asa ceva trebuie sa ia zilnic pastile. Asa ca noi ne intrebam: cum putem sa-i ajutam sa faca asta?”, a declarat Andrew Thomson, directorul executiv Proteus Digital Health.

Compania sa tocmai a dezvoltat pastilele digitale, conectate la o tableta sau un smartphone care anunta medicul ca pacientul X a luat pastila.

In momentul in care pastila ajunge in stomac, un semnal se activeaza automat, iar medicul este anuntat. De asemenea, aceste pastile digitale pot urmari si eficienta tratamentului avertiza daca exista probleme, scrie BBC.

O aplicatie de smartphone va centraliza toate datele transmise de pastilele luate de la inceputul tratamentului, avand astfel o evidenta personala a bolii si tratamentului.