Exclusiv: Guvernul a ordonat în secret Google să identifice pe oricine a căutat un nume, o adresă și un număr de telefon.

google spion

Cum ajungi din fața calculatorului în fața anchetatorului? Te trimite Google!

Guvernul SUA ordonă în secret Google să furnizeze date despre oricine tastează anumiți termeni de căutare, arată un document judiciar desecretizat din greșeală. Există temeri că astfel de „mandate pentru cuvinte cheie” amenință să implice utilizatori nevinovați ai internetului în infracțiuni grave și sunt mai frecvente decât se credea anterior.

„Guvernul SUA ordonă în secret companiei Google să furnizeze date despre oricine tastează anumiți termeni de căutare, arată un document judiciar nepublicat din greșeală. Există temeri că astfel de „mandate pentru cuvinte cheie” amenință să implice utilizatori nevinovați ai internetului în infracțiuni grave și că sunt mai frecvente decât se credea până acum.

Răscolirea bazei de date a istoricului de căutare a Google permite poliției să identifice persoane doar pe baza a ceea ce ar fi putut gândi, indiferent de motiv, la un moment dat în trecut. Aceasta este o rețea virtuală de urmărire a intereselor, convingerilor, opiniilor, valorilor și prieteniilor publicului, asemănătoare citirii gândurilor cu ajutorul mașinii timpului Google.”

 

Povestea completă: https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2021/10/04/google-keyword-warrants-give-us-government-data-on-search-users/