google cromeMajoritatea browserelor moderne se oferă să vă memoreze parolele, pentru a vi le introduce automat pe viitor în diverse formulare şi pe anumite website-uri. De multe ori nici nu vă daţi seama şi vă puteţi trezi că în Chrome aveţi cea mai impresionantă colecţie de parole pe care le-aţi introdus online, pe ici pe colo, în ultimul an. La prima vedere, nu este nici o problemă, mai ales că majoritatea browserelor vine cu o funcţionalitate similară, scrie playtech.ro.

Totuşi, pe Google Chrome este spectaculos de simplu ca cineva care are acces trei minute la PC-ul vostru să vă afle parola la căsuţa de email sau la jocul preferat online. Varianta lungă de a ajunge la parole este de a accesa pagina de preferinţe a browserului, secţiunea advanced settings şi de a face un click pe Passwords and Forms. De aici, este suficient un click pe Manage Saved passwords pentru a vă accesa lista de combinaţii de nume de utilizator şi parole.

Varianta scurtă, care dureaza probabil 10 secunde dacă sunteţi eficient în a scrie la tastatura, este de a scrie în căsuţa de căutare a browserului comanda chrome://settings/passwords. Cu lista în faţă, chiar dacă toate parolele sunt afişate cu steluţe, este suficient să mergeţi cu cursorul în dreptul uneia dintre ele şi să faceţi un click pe Show.