Selectați pagina

Cultura morții: Poza unei fetițe cu dizabilități a fost folosită pentru promovarea avortului

Cultura morții: Poza unei fetițe cu dizabilități a fost folosită pentru promovarea avortului

Natalie și Mark Weaver sunt părinții a trei copii. Cea mai mare dintre frați, Sophia, în vârstă de nouă ani, s-a născut cu o malformație foarte gravă la naștere.

Fetița născută cu Sindromul Rett a ocupat prima pagină a tuturor publicațiilor după ce un bărbat a pus poze cu chipul ei pe internet pentru a recomanda viitorilor părinți să facă întreruperi de sarcină.

 

Sophia suferă de Sindromul Rett, o afecțiune foarte rară ce îi afectează creierul și fiecare aspect al vieții. Sophie a trecut deja, până la vârsta de nouă ani, prin zeci de operații și nenumărate internări, toate menite să îi facă viața mai ușoară, scrie activenews.ro

Văzând reacția oamenilor, Natalie s-a ascuns vreme de mai bine de 7 ani și evită să își expună copilul criticilor răutăcioase.

În urmă cu un an însă, mama s-a decis să lupte împotriva preconcepțiilor și a răutăților gratuite pe care copiii precum Sophia le îndură.

Recent însă, mama Sophiei a aflat un lucru care a pus capac tuturor comentariilor negative și au rănit-o mai mult decât toate acestea împreună.

Natalie a găsit pe Twitter o poză de-a fiicei sale, folosită ca afiș de promovare a avorturilor. Mama a cerut urgent administratorilor rețelei de socializare ca poza să fie înlăturată, deoarece fusese furată și promova ura la adresa copiilor diferiți.

Mesajul ce însoțea imaginea, atunci când mama l-a găsit, era acesta: „E normal să crezi că fiecare copil contează. Cu toate astea, mulți dintre ei nu contează, de unde și nevoia pentru amniocenteză.
Ar trebui să fie un test obligatoriu și, dacă evidențiază anomalii, iar femeia nu vrea să facă avort, toate costurile medicale cu creșterea copilului să le suporte ea și tatăl copilului.”

Twitter însă i-a refuzat cererea de înlăturare a imaginii, susținând că n-ar fi nimic în neregulă cu ea. Mama a luat apoi alte măsuri, cerând publicul să o ajute și să raporteze și alții imaginea, pentru a face rețeaua de socializare să ia măsuri.

Ulterior, contul care folosea poza fiicei sale a fost suspendat, iar mama a primit un mesaj prin care Twitter a informat-o că va ține cont și de aceste criterii de acum înainte.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке