Selectați pagina

Cultul romano-catolic din Chişinău îşi sistează slujbelor religioase. Credincioşii, îndemnați să se roage acasă

Cultul romano-catolic din Chişinău îşi sistează slujbelor religioase. Credincioşii, îndemnați să se roage acasă

Cultul Romano-Catolic din Chişinău anunţă că se conformează deciziei Comisiei naţionale de sănătate publică prin care s-a dispus sistarea slujbelor religioase. Astfel liderii catolici din Chişinău anunţă credincioşii că slujbele şi orice altă activitate religioase cu oameni se sistează până la 31 martie 2020, anunţă TVR Moldova.

Funeraliile înmormântărilor vor fi efectuate doar în cimitir.

Lăcaşurile de cult însă vor rămâne deschise pentru a putea fi vizitate de credincioşii care vor să se roage în mod privat. Totuşi, cultul papistaş îndeamnă oamenii să se roage acasă, şi să participe online la slujbele celebrate de biserică. În acest sens, slujbele de la ora 18:00 din timpul săptămânii, cele de sâmbătă şi duminică dimineaţa vor fi transmise pe Youtube.

De menţionat că ieri, autorităţile au decis să suspende orice fel de activităţi religioase, în contextul în care au fost interzise orice alt fel de activităţi, în urma confirmării a 8 cazuri de coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova.

Totodată, Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove a anunţat că încurajează clerul de mir şi monahalsă săvârşească în continuare Sfânta Liturghie.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *