Selectați pagina

Cultul religios Anglican introduce ceremoniile de botez pentru sodomiţi

Cultul religios Anglican introduce ceremoniile de botez pentru sodomiţi

​O nouă controversă a izbucnit în aceste zile în Marea Britanie în urma unei decizii a Bisericii Anglicane de a introduce „botezul pentru transgenderi”. Preoții sunt lăsați să oficieze ceremonii de botez pentru cei care își anunță noua identitate sexuală, scrie LifeSiteNews, citat de ActiveNews.

Într-un nou îndrumar pastoral, clerul este îndemnat să-i numească pe bărbați cu numele lor de sex feminin, iar pe femei cu numele de sex masculin. Ghidul menționează: „Pentru o persoană trans care urmează să fie abordată pentru prima dată de preot din punct de vedere liturgic, adica după numele ales, acesta poate să fie un moment important”.

„Trebuie remarcat faptul că adoptarea unui nou nume are o lungă istorie în tradiția iudeo-creștină, așa cum se poate dovedi în Scriptură”, continuă îndrumarul. „În unele cercuri creștine, de exemplu, este obișnuit ca cei care se botează să adopte un nume suplimentar sau de sfânt, la Botezul lor”.
Clerului i se recomandă să respecte pronumele de gen preferate, chiar dacă aceste acestea nu corespund realității.

Pentru transgenderii care nu s-au botezat încă și care caută intrarea în Biserica Angliei, noua orientare descrie botezul drept „contextul liturgic natural pentru recunoașterea și sărbătoarea identității lor”.

Episcopul de Blackburn, Julian Henderson, președintele comisiei de delegare a Camerei Episcopilor, care a supravegheat îndrumarul a declarat: „Este limpede că toți suntem făcuți după chipul lui Dumnezeu și toți ar trebui să găsească o întâmpinare în biserica parohială. Această nou îndrumar oferă o oportunitate, înrădăcinată în scripturi, pentru a permite oamenilor trans care „au venit la Hristos care este Calea, Adevărul și Viața”, să sărbătorească tranziția lor în prezența Familiei Bisericii, care este trupul lui Hristos”, notează The Telegraph.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe: