googleDezvoltatorii de aplicatii sunt ajutati sa se extinda de gigantul Google, care le ofera numele, e-mail-urile si chiar adresele utilizatorilor sai.
Informatia a aparut dupa ce Dan Nolan, un dezvoltator software din Australia, sustine ca Google i-a trimis informatiile personale ale tuturor celor care au cumparat din Google Play Store aplicatia creata de el.  Nolan sustine ca a primit de la Google informatii precum numele intregi, codurile postale si adresele de e-mail ale cumparatorilor aplicatiei sale.
 „Este o neglijenta foarte mare a celor de la Google. Sub nicio forma eu nu ar trebui sa am acces la informatiile celor care imi cumpara aplicatiile, daca acestia nu doresc in mod expres acest lucru”, a declarat Dan Nolan.
Dan Nolan sustine ca eroarea nu se intalneste doar o singura data, ci este valabila pentru orice aplicatie cumparata. Australianul a descoperit-o ieri si a spus ca se simte inconfortabil stiind ca detine atat de multe informatii despre cineva.
„Haideti sa fim limpezi. Orice aplicatie cumparata pe Google Play imi ofera numele, suburbia si e-mail-ul, fara nicio indicatie ca aceasta informatie este transferata catre mine”, a declarat Nolan.
Din acest motiv, Google este acuzat de organizatiile de aparare a libertatilor civile, precum Big Brother Watch din Marea Britanie, pentru folosirea informatiilor utilizatorilor fara acceptul acestora.
Reprezentantii companiei s-au rezumat la a explica intr-un e-mail ca folosesc informatii personale doar pentru a procesa tranzactii.
„Nu vad nicio solutie momentan pentru a opta sa nu mai dai aceste date cand cumperi o aplicatie si pare a fi un feature Google. Nu stiu daca se aplica si la aplicatiile gratuite, dar sunt sute de aplicatii platite in Play Store si milioane de oameni care le cumpara”, a adaugat Nolan.
Sursa: manager.ro