Selectați pagina

Cui ofera Google informatii personale despre utilizatori

Cui ofera Google informatii personale despre utilizatori
googleDezvoltatorii de aplicatii sunt ajutati sa se extinda de gigantul Google, care le ofera numele, e-mail-urile si chiar adresele utilizatorilor sai.
Informatia a aparut dupa ce Dan Nolan, un dezvoltator software din Australia, sustine ca Google i-a trimis informatiile personale ale tuturor celor care au cumparat din Google Play Store aplicatia creata de el.  Nolan sustine ca a primit de la Google informatii precum numele intregi, codurile postale si adresele de e-mail ale cumparatorilor aplicatiei sale.
 “Este o neglijenta foarte mare a celor de la Google. Sub nicio forma eu nu ar trebui sa am acces la informatiile celor care imi cumpara aplicatiile, daca acestia nu doresc in mod expres acest lucru”, a declarat Dan Nolan.
Dan Nolan sustine ca eroarea nu se intalneste doar o singura data, ci este valabila pentru orice aplicatie cumparata. Australianul a descoperit-o ieri si a spus ca se simte inconfortabil stiind ca detine atat de multe informatii despre cineva.
“Haideti sa fim limpezi. Orice aplicatie cumparata pe Google Play imi ofera numele, suburbia si e-mail-ul, fara nicio indicatie ca aceasta informatie este transferata catre mine”, a declarat Nolan.
Din acest motiv, Google este acuzat de organizatiile de aparare a libertatilor civile, precum Big Brother Watch din Marea Britanie, pentru folosirea informatiilor utilizatorilor fara acceptul acestora.
Reprezentantii companiei s-au rezumat la a explica intr-un e-mail ca folosesc informatii personale doar pentru a procesa tranzactii.
“Nu vad nicio solutie momentan pentru a opta sa nu mai dai aceste date cand cumperi o aplicatie si pare a fi un feature Google. Nu stiu daca se aplica si la aplicatiile gratuite, dar sunt sute de aplicatii platite in Play Store si milioane de oameni care le cumpara”, a adaugat Nolan.
Sursa: manager.ro

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *