Selectați pagina

Cu sau fără paşapoarte de tip vechi (sovietice)?

Cu sau fără paşapoarte de tip vechi (sovietice)?

pasaport_sovieticDragi creştini! Pe parcursul ultimelor numere ale ziarelor va tot avertizam ca paşapoartele de tip vechi, sovietic sunt şi rămîn valabile. Acest fapt fiind obţinut cu ajutorul lui Dumnezeu, prin mai multe întîlniri și colaborări cu organele de stat.

La moment, însă, Guvernul RM a creat un grup de lucru, care pînă pe 14 februarie 2013, urma să indice termenele în care vor fi schimbate aceste pașapoarte. Grupul de lucru a decis deja: pînă la 1 septembrie 2014 – pașapoartele sovietice urmează să fie schimbate!

Nu deznădăjduim. La12 februarie 2013, în cadrul Ministerului Tehnologiei Informaţiei și Comunicaţiilor a avut loc o întîlnire a reprezentanţilor Comisiei Sinodale pe probleme morale și sociale cu vice-ministrul, dna Iacob, reprezentanţii secţiei juridice a Ministerului precum și colaboratorii Întreprinderii de Stat Registru. Reprezentanţii Comisiei sinodale insistent au cerut să fie menţinută valabilitatea pașapoartelor de tip vechi, modelul anului 1974, pentru persoanele care din motive religioase nu deţin buletine de identitate cu cod de identificare.

În acest sens au fost propuse soluţii legislative de rezolvare a problemei. În rezultatul discuţiei s-a constatat faptul că de iure este posibilă implimentarea în practică a popunerilor reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei, însă, după părerea Ministerului Tehnologiei Informaţiei este necesară o precizare în acest sens a autorilor proiectului iniţiativei legislative – a deputaţilor Valeriu Munteanu și Ion Hadîrcă.

Ţinem să informăm cititorii că vom continua să luptăm pentru menţinerea valabilităţii acestor pașapoarte, iar despre rezultatele obţinute vă vom informa suplimentar.

Pînă atunci însă, vă recomandăm să faceţi cîte o procură generală pe careva din rude, astfel, ca această persoană să poată acţiona din numele dumneavoastră pe parcursul a 3 ani caz de necesitate. Spre exemplu ar putea din nmele dvs. Să primească pensia, să deschidă moștenirea sau să vindă o casă, etc.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. marele Păcătos

    LA FOTOGRAFIERE SE PUNE PECETEA 666 INVIZIBILĂ PE FRUNTE!!!

    SĂ NU SE FOTOGRAFIEZE NIMENI!!!

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.