Selectați pagina

Cu părere de rău, oficialul de stat din imagine e cel care a spus: “fără credinţă ortodoxă, cetăţenii Republicii Moldova nu au viitor”

Cu părere de rău, oficialul de stat din imagine e cel care a spus: “fără credinţă ortodoxă, cetăţenii Republicii Moldova nu au viitor”

Pe 4 noiembrie, Papa Francisc l-a primit într-o vizită privată pe Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care s-a întâlnit ulterior cu secretarul de stat al Vaticanului Petar Parolina și cu secretarul adjunct al relațiilor de stat, Mons. Antuan Kamili.

În cadrul discuțiilor amicale a fost exprimată recunoștința reciprocă pentru bunele relații și a fost subliniată o contribuție pozitivă a romano-catolicismului în societatea moldovenească, datorită, printre altele, eforturilor ecumeniste, precum şi eforturilor educaţionale şi umanitare.

Părțile au făcut schimb de opinii cu privire la situația din țară și au discutat câteva aspecte de interes comun, cum ar fi afirmarea valorilor familiei, precum și pacea și securitatea la nivel regional și internațional.

Atunci când vor zice: pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea.” (1 Tesaloniceni 5: 3)

Interpretarea Sfântului Efrem Sirul:

„Atunci când vor zice ei: iată este pace şi linişte, atunci, fără de veste, va veni peste ei pieirea, ca şi durerile peste cea însărcinată, şi scăpare nu vor avea. Şi aceasta este spusă și de către Domnul Dumnezeul nostru: Și precum a fost în zilele lui Noe şi ale lui Lot, când mănâncau și beau, se însurau şi se măritau, până când a venit peste ei peirea şi au fost mistuiți de potop și de foc„.

Conform cu materialul: „Toate ereziile” („Све јереси”)
Traducere în sârbă și pregătire: „Lupta pentru credință” („Борба за веру”)

Anterior: Igor Dodon despre credinţa ortodoxă, Dodon despre ortodoxie, ca piatră a de fundament a statalităţii moldoveneşti

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ne găseşti şi pe:

Статьи на русском языке

Статьи на русском языке