Selectați pagina

Crucile de pe drumurile Chișinăului ar putea fi demontate

Crucile de pe drumurile Chișinăului ar putea fi demontate

cruci_margine_de_drumPeste o lună crucile instalate ilegal, pe marginea drumurilor din capitală, ar putea fi demontate. Cel puţin asta susţine şeful adjunct al direcţiei arhitectură, Nicon Zaporojan. Potrivit lui Zaporojan, timp de o lună, preturile trebuie să identifice persoanele care le-au instalat, pentru a le anunţa despre iniţiativa primăriei.

Sutele de cruci instalate pe marginea drumurilor în amintirea celor decedaţi în accidente rutiere, rămân încă o problemă pentru autorităţi, iar pentru a scăpa de astfel de obiecte de cult, întinse pe mai puţin de un kilometru, primăria a emis o dispoziţie privind demontarea lor.

Nicon Zaporojan , arhitectul-şef adjunct al direcţiei arhitectură: Nu ducem lipsă cu părere de rău de aceste compoziţii,care au apărut posibil din iniţiativa rudelor, dar fără autorizări respective, în timpul amplasării acestopr obiective. Cred că în decurs de o lună vor fi înfăptuite aceste demolări, evacuări sau altfel de lucrări.

Responsabili de demontare vor fi preturile de sector. Timp de o lună acestia trebuie să găsească persoanele care au instalat crucile, pentru a le anunţa despre demontarea obiectelor de cult.

Vasile Meriacre, vicepretor, sectorul Râşcani: La moment suntem în căutarea rudelor, unele cruci şi-au pierdut şi scrisuile nu se mai observă. 01.26-01.46 Este nevoie de a lucra cu fiecare în parte, pentru a ajunge la un consens şi nu a stârni careva nemulţumiri din partea celor apropiaţi. Înţelegem e dureros. Dar să facem marginea drumurilor ca un cimitir, tot nu putem.

[youtube]http://youtu.be/YwINdz6MKDQ[/youtube]

În cazul în care preturile nu vor identifica rudele decedatului, acestea vor fi în drept să demonteze toate crucile şi monumentele.

Nicon Zaporojan , arhitectul-şef adjunct al direcţiei arhitectură: Eu cred că vor fi operativitate de evacuare şi de demolare fără acceptarea rudelor. Dumnealor îs pregătite de a acţiona.
Şi locuitorii capitalei susţin că acestea ar trebui demontate.

Potrivit datelor oferite de Primărie, în Chişinău sunt aproape 100 de cruci instalate ilegal, iar jumătate sunt în sectorul Botanica.

Sursa: tv7.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. grimal

  ei hai, deja tot ce tine de ortodoxie se scoate, ce atita toti ne urasc de tare, tot contra noastra.

  Răspuns
  • marele Păcătos

   pentru că toate religiile se vor duce în iad.

   Unica Credinţă este Adevărată!
   Biserica Ortodoxă, până la “soborul ecumenic al 8-lea”, care de fapt va fi o erezie.
   Însă Biserica Ortodoxă v-a rămâne în preoţimea care se va împotrivi acestei majorităţi de trădători şi creştinii care vor acuza întru mărturisire această nelegiuire, care are să se petreacă în iunie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *