Selectați pagina

Crucifixul unde este reprezentat Hristos răstignit și pironit cu 3 cuie – o altă născocire a papistaşilor

Crucifixul unde este reprezentat Hristos răstignit și pironit cu 3 cuie – o altă născocire a papistaşilor

Mulți creștini ortodocși au pe crucifixele din casă sau de la gât reprezentat Hristos răstignit și pironit cu 3 cuie.

cruce ortodoxa vs papistasa

Crucifixul unde este reprezentat Hristos răstignit și pironit cu 3 cuie – o altă născocire a papistaşilor

Aceasta este o altă născocire a catolicilor, deci o altă erezie (am văzut-o foarte des și pe sicrie, mai bine să se folosească o cruce simplă sau Hristos să fie reprezentat asa cum trebuie).

Domnul nostru Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce folosindu-se 4 cuie și nu 3 cum au catolicii reprezentat pe crucile lor. Și se știa precis că erau patru, nu trei. Prin urmare, pe crucile ortodoxe, picioarele lui Hristos sunt bătute cu două cuie, fiecare separat.

Imaginea lui Hristos cu picioarele încrucișate, bătută cu un cui, a apărut pentru prima dată, ca o inovație, în Occident în a doua jumătate a secolului al XIII-lea, atunci când catolicii s-au rupt de ortodoxie, devenind eretici și adăugând erezie peste erezie în cultul lor.

În Răstignirea catolică (poza din stânga) , imaginea lui Hristos are trăsături naturaliste. Catolicii îl înfățișează pe Hristos mort, uneori cu fluxuri de sânge pe față, de răni pe brațe, picioare și coaste ( stigmatele). Mâinile lui se afundă sub greutatea corpului său. Imaginea lui Hristos pe crucea catolică este o imagine a unui mort, în timp ce nu există nici un indiciu al triumfului victoriei asupra morții. În plus, picioarele Mântuitorului sunt bătute cu un cui.

Răstignirea în ortodoxie (poza din dreapta) simbolizează doar acest triumf. Prin urmare, pe crucea ortodoxă, Hristos nu moare, ci își întinde liber mâinile, palmele lui Iisus sunt deschise, ca și cum ar vrea să îmbrățișeze întreaga umanitate, oferindu-le iubirea și deschizând calea către viața veșnică. El nu este un trup mort, ci Dumnezeu și întreaga sa imagine vorbește despre acest lucru.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке