Selectați pagina

Crucea declarată ilegală în India

Crucea declarată ilegală în India

Minoritatea creştină din India suportă diferite niveluri de persecuţie religioasă din partea guvernului indian.

În unele regiuni, guvernele locale folosesc legi anti-convertire pentru a asalta şi intimida pe creştini. Oamenii care se închină Dumnezeului Treime se adună prin case conspirative, participă la Liturghii în zone pustii, îşi practică religia în frică de extremiştii hinduşi, care ameninţă cu moarte pe toţi cei care cred în Hristos.  În unele zone, creştinii s-au refugiat în junglă pentru a scăpa de moarte şi pentru a se ruga lui Dumnezeu.

Recent, guvernul Indiei a stabilit că este ilegal ca cel mai important simbol religios al umanităţii, Crucea, să fie interzisă în locurile şi proprietăţile publice. Chiar dacă Crucile din ţară există dinainte de această lege absurd, ele trebuie distruse. Creştinii au protestat împotriva acestei barbarii guvernamentale, însă nu vor putea să împiedice distrugerea Crucilor. Este de aşteptat ca extremiştii să distrugă în scurt timp toate Crucifixele care există, unele dintre ele vechi de secole.

Comunitatea creştină din Mumbai şi-a ridicat vocea pentru a critica impunerea acestei legi care califică drept ilegale toate Crucile ridicate pe proprietatea publică.  Autorităţile în goana lor după voturi din partea extremiştilor hinduşi în special, calcă în picioare o comunitate creştină care există de aproape 2000 de ani, de pe vremea Sfântului Apostol Toma.

Unele Cruci au importanţă istorică, însă acest lucru nu i-a împiedicat pe guvernanţi să elaboreze această lege.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.