Selectați pagina

Croația condamnă mariajul homosexual

Croația condamnă mariajul homosexual

just marriedCroaţii au votat pe 1 decembrie în favoarea revizuirii Constituţiei pentru a împiedica mariajul homosexual. Referendumul a fost solicitat de ONG-urile conservatoare din țară.

Pe de altă parte, gestul a fost considerat discriminatoriu de apărătorii drepturilor omului.

Potrivit rezultatelor oficiale după verificarea buletinelor de vot în 99 % din centrele de votare, 65,76 % dintre croaţi au răspuns “Da” la întrebarea dacă mariajul trebuie înscris în Constituţie ca “uniunea între un bărbat şi o femeie”.

Biserica catolică – foarte influentă – a sprijinit din plin organizarea acestei consultări. “Mariajul este baza familiei şi a societăţii. Croaţii au dreptul să spună dacă pentru ei mariajul înseamnă uniunea între un bărbat şi o femeie”, a declarat în cursul zilei Zeljka Markic, preşedinta colectivului conservator “În numele familiei”, care s-a aflat la originea acestei consultări.

La rândul său, şeful statului, Ivo Josipovic, a notat că “problema ridicată este de ordin etic şi nu ar schimba mare lucru”. “Mesajul şi rezultatul scrutinului trebuie totuşi respectat”, a opinat preşedintele croat, încheie Agerpres.

1 Comentariu

  1. simona

    Casatoria este prima Taina la care a participat Iisus Hristos .Casatoria a fost consfintita de Dumnezeu si nu de oameni . Iar Dumnezeu a consfintit casatoria intre un barbat si o femeie , nu intre doi oameni , de acelasi gen .Sexualitatea nu este casatorie , ea este mai prejos decat animalitatea , ea este dependenta trupeasca , care subjuga si sufletul sa consimta trupului , devenind si sufletul trupesc . Perversiunile si adictiile trupesti ne pozitioneaza , ca oameni , sub nivelul nimalelor , care nu se dezmint de firea lor cu care au fost inzestrate de Dumnezeu.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *