Selectați pagina

Croația condamnă mariajul homosexual

Croația condamnă mariajul homosexual

just marriedCroaţii au votat pe 1 decembrie în favoarea revizuirii Constituţiei pentru a împiedica mariajul homosexual. Referendumul a fost solicitat de ONG-urile conservatoare din țară.

Pe de altă parte, gestul a fost considerat discriminatoriu de apărătorii drepturilor omului.

Potrivit rezultatelor oficiale după verificarea buletinelor de vot în 99 % din centrele de votare, 65,76 % dintre croaţi au răspuns “Da” la întrebarea dacă mariajul trebuie înscris în Constituţie ca “uniunea între un bărbat şi o femeie”.

Biserica catolică – foarte influentă – a sprijinit din plin organizarea acestei consultări. “Mariajul este baza familiei şi a societăţii. Croaţii au dreptul să spună dacă pentru ei mariajul înseamnă uniunea între un bărbat şi o femeie”, a declarat în cursul zilei Zeljka Markic, preşedinta colectivului conservator “În numele familiei”, care s-a aflat la originea acestei consultări.

La rândul său, şeful statului, Ivo Josipovic, a notat că “problema ridicată este de ordin etic şi nu ar schimba mare lucru”. “Mesajul şi rezultatul scrutinului trebuie totuşi respectat”, a opinat preşedintele croat, încheie Agerpres.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

1 Comentariu

  1. simona

    Casatoria este prima Taina la care a participat Iisus Hristos .Casatoria a fost consfintita de Dumnezeu si nu de oameni . Iar Dumnezeu a consfintit casatoria intre un barbat si o femeie , nu intre doi oameni , de acelasi gen .Sexualitatea nu este casatorie , ea este mai prejos decat animalitatea , ea este dependenta trupeasca , care subjuga si sufletul sa consimta trupului , devenind si sufletul trupesc . Perversiunile si adictiile trupesti ne pozitioneaza , ca oameni , sub nivelul nimalelor , care nu se dezmint de firea lor cu care au fost inzestrate de Dumnezeu.

    Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.