Selectați pagina

Criza ucraineană pe înțelesul românilor

Criza ucraineană pe înțelesul românilor

razboi ucrainaDincolo de speculații și propaganda în presa internațională, pentru a înțelege mai bine situația din Ucraina, haideți să proiectăm situația de acolo asupra României.

Imaginați-vă, la un moment dat, cum câteva partide foarte populare din Ardeal vin la București și organizează o revoltă, cu susținerea SUA și UE, împotriva guvernului și președintelui existent, cu lozinca: “jos moldovenii și muntenii!”. Imaginați-vă cum toți cei care nu susțin politicienii ardeleni sunt bătuți, arestați, iar casele lor sunt incendiate.

Moldovenii și muntenii se refugiază în regiunile lor și organizează acțiuni de protest împotriva noii puteri. Noua putere, trimite tacuri la Iași, Craiova și bombardează la greu zonele civile. Au loc vărsări de sânge, soldate cu mii de morți, urmată cu o dezintegrare teritorială a țării.

La un moment dat, cetățenii Republicii Moldova, revoltați de fărădelegile Bucureștiului, sar în apărarea celor de la Iași, iar SUA și UE învinuiesc guvernul de la Chișinău de agresiune militară împotriva României și susținerea terorismului.

În aceeași perioadă, în România se organizează alegeri parlamentare, la care partidele din Ardeal acumulează 99% din voturi. Companiile occidentale primesc libertate deplină la extracțiile gazelor de șist și exploatarea zonei Roșia Montana.

Republica Moldova este izolată pe plan international, iar noul guvern de la București primește sprijin financiar și militar masiv în lupta cu “terorismul din est”.

Vă pare un scenariu fantezist? E ceea ce s-a realizat deja în Ucraina.

Autor: Octavian Racu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *