VST Enterprises, firma de cybersecurity cu sediul în Manchester, a semnat un contract cu compania digitală de sănătate Circle Pass Enterprises (CPE) pentru a crea un pașaport digital pentru sănătate, conceput pentru a facilita revenirea la muncă si calatoriile după pandemia de coronavirus Covid-19.

Cele două companii s-au asociat pentru a crea „cel mai sigur pașaport digital de sănătate din lume”, cunoscut sub numele de “Covi-pass”, și vor colabora cu guvernele și sectorul privat pentru a implementa tehnologia în 15 țări din întreaga lume.

Aceste țări vor include Italia, Portugalia, Franța, Panama, India, SUA, Canada, Suedia, Spania, Africa de Sud, Mexic, Emiratele Arabe Unite și Olanda, cu scopul de a furniza 50 de milioane de pașapoarte digitale pentru sănătate. 

Cum funcționează pașaportul digital de sănătate

Covi-Pass va funcționa folosind un sistem de culori de verde, chihlimbar, roșu, pentru a indica dacă individul a fost testat pozitiv, sau negativ, pentru Covid-19, precum și informații relevante despre sănătatea acestuia.

Pentru a “combate coronavirusul”, ați fi de acord să utilizați o aplicație care: Utilizează Bluetooth-ul pentru a vă spune dacă sunteți aproape de cineva cu coronavirus, dar vă păstrează datele de pe telefon. Utilizează Bluetooth-ul pentru a vă informa dacă sunteți aproape de cineva cu coronavirus, dar vă păstrează datele pe un server central, administrat de guvern. Utilizează GPS-ul pentru a urmări mișcările?

 Personal, nu aș dori folosesc nicio aplicație care să utilizeze datele mele private pentru a monitoriza “răspândirea coronavirusului”.

Sursa: https://healthcare-in-europe.com/en/news/sold-50-million-digital-health-passports.html