Selectați pagina

Coronavirus folosit ca element de propagandă pentru a interzice banii numerar

Coronavirus folosit ca element de propagandă pentru a interzice banii numerar

În China, din cauza fricii de răspîndire a coronavirusului, s-a luat decizia de a dezinfecta toate bancnotele şi de a scoate o parte din ele din circulaţie.

Potrivit mass-media, această decizie a fost cauzată de un studiu realizat de oamenii de ştiinţă americani care au găsit pe suprafaţa bancnotelor aproape 400 specii de bacterii care supravieţuiesc pînă la 12 zile. În acelaşi timp OMS a anunţăt că încă nu se ştie cît timp poate rezista coronavirus pe diverse suprafeţe.

La moment în China bancnotele sunt prelucrate la temperaturi înalte şi cu ajutorul razelor ultraviolete. Bancnotele astfel dezinfectate se vor păstra pină la două săptămîni, după care ele vor putea fi returnate pe piaţă. Potrivit autorităţilor, bancnotele extrase din locuri cu grad mare de infectare, cum ar fi spitale şi pieţe, vor fi sigilate şi prelucrate special, ca apoi să fie depozitate în Banca Populară Chineză.

Această informaţie pînă cînd e difuzată numai de mass media de bulevard, pe cînd publicatiile cu renume pînă cînd nu spun nimic. Însă dacă şi aceste publicaţii vor începe să vorbească pe tema dată, atunci va fi dificil să respingem ideea că întreaga această epopee este doar una din o serie de producţie care propaganează posibilitatea de a impune populaţii interzicerea folosirii banilor numerar.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке