Selectați pagina

Copiii spanioli ar putea fi obligaţi prin lege să participe la treburile gospodăreşti

Copiii spanioli ar putea fi obligaţi prin lege să participe la treburile gospodăreşti

copil muncind in gospodarieNota redacţiei: Aparent acest proiect de lege pare ridicol, dar ca atare e unul binevenit, în contextul adoptării de către statele europene a unor legi distructive, gen justiţia juvenilă, care este un fenomen ce contravine unei educaţii normale/fireaşti a copiilor.

Copiii spanioli ar putea fi, în curând, obligaţi prin lege să îşi ajute părinţii la întreţinerea locuinţei sau gospodăriei, relatează presa internaţională. Regula a fost inclusă într-un proiect de lege pentru protecţia copilului aprobat de parlamentul spaniol.

Actul normativ stipulează că persoanele sub 18 ani au „obligaţia să participe la toate sectoarele vieţii familiale”. Acest lucru include „coresponsabilitatea în întreţinerea căminului şi realizarea de treburi gospodăreşti, indiferent de vârstă şi sex”, relatează bbc.com, care citează presa spaniolă. Noile reguli au fost scrise în cadrul secţiunii intitulate „Drepturile şi obligaţiile copiilor”.

Alte obligaţii ale celor mici, incluse în proiectul de lege, sunt respectarea părinţilor şi profesorilor şi menţinerea unei atitudini pozitive faţă de educaţie. Actul normativ nu stipulează însă eventuale pedepse care se pot aplica în cazul în care copiii nu respectă legea. Documentul conţine însă prevederi legate de protecţia copiilor faţă de eventuale abuzuri. Mai exact, ar trebui realizate liste cu persoanele cărora le este interzis să lucreze cu copiii, iar cei care sunt martorii unor abuzuri asupra minorilor şi nu le raportează pot fi pedepsiţi.

Preocuparea pentru participarea la treburile gospodăreşti nu este una nouă în rândul demnitarilor spanioli, scriu jurnaliştii britanici. În 2005, un amendament la legea privind instituţia căsătoriei stipula că bărbaţii căsătoriţi pot fi sancţionaţi dacă refuză să împartă sarcinile gospodăreşti cu soţiile lor.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii