Selectați pagina

Copiii nu vor mai putea apărea în publicitatea produselor alimentare nerecomandate

Copiii nu vor mai putea apărea în publicitatea produselor alimentare nerecomandate

fast-foodCopiii nu vor mai putea fi implicaţi în activităţi de promovare a produselor alimentare nerecomandate. Un ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan. Din listă fac parte produsele cu conţinut mare de zaharuri, grăsimi, sare, adaos de aditivi alimentari, care au valoarea nutritivă mai mare de 300 de kilocalorii la 100 de grame, transmite IPN.

Astfel, copiii nu vor putea fi implicaţi în publicitatea la caramele, ciocolată, chipsuri, hamburgeri, sandwich-uri, pizza, mezeluri, alune sărate, băuturi răcoritoare şi energizante. De asemenea, este interzisă implicarea minorilor la promovarea condimentelor cum ar fi oţet, muştar, piper, hrean, ketchup, ardei iuţi şi alte produse similare.

Prin ordinul Ministerului Sănătăţii, medicii şefi ai Centrelor de Sănătate Publică vor fi responsabili de supraveghea în instituţiile de învăţământ general a alimentaţiei raţionale a copiilor şi lipsa informaţiei promoţionale şi de publicitate pentru produsele alimentare care pun în pericol sănătatea preşcolarilor şi elevilor.

Conform Codului Contravenţional, cei care nu vor respecta aceste prevederi vor fi sancţionaţi cu amendă ce variază de la 10 la 150 de unităţi convenţionale pentru persoanele fizice şi de la 100 la 500 de unităţi convenţionale pentru persoanele juridice.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *