Selectați pagina

Un ucrainean aducea copii germani în Moldova, unde îi tortura şi testa pe ei medicamente neînregistrate

Un ucrainean aducea copii germani în Moldova, unde îi tortura şi testa pe ei medicamente neînregistrate

copil14 copii originari din Germania erau abuzaţi fizic şi supuşi experimentelor clinice în Moldova.

Minorii, care provin din familii cu probleme, erau aduşi în ţara noastră de către o organizaţie criminală transfrontalieră, prin intermediul unui pretins program de reeducare. Aceştia erau plasaţi în apartamente din Chişinău, Criuleni şi Anenii Noi.

“Aceşti copii aduşi din Germania erau supuşi muncii forţate. Ceea ce este mult mai periculos, aceşti copii au fost supuşi testării anumitor medicamente, aceste medicamente având efecte asupra sistemului nervos central. Copiii mai erau şi torturaţi, era aplicată violenţa, erau legaţi cu funie, erau răsucite degetele, erau legaţi de scaun”, a explicat procurorul Eduard Bulat.

Reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei au anunţat că în urma acestei activităţi ilegale, suspecţii au obţinut peste 300.000 de euro. Capul grupării este un bărbat în vârstă de 32 de ani din Ucraina. Iar în total sunt suspectate cinci persoane, printre care doi ucraineni, doi germani şi un moldovean.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 20 de ani de închisoare. În momentul de faţă, copiii se află în grija autorităţilor, şi beneficiază de suport necesar pentru reabilitare.

Sursa: publika.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.