Selectați pagina

Copii ţiganilor sunt cel mai rar vaccinați! De aceea sunt SĂNĂTOŞI tun, iar femeile lor sunt cele mai fertile!

Copii ţiganilor sunt cel mai rar vaccinați! De aceea sunt SĂNĂTOŞI tun, iar femeile lor sunt cele mai fertile!

Directorul UNICEF pentru Europa şi Asia Centrală, Afshan Khan a declarat că rata de vaccinare la copiii romi este de patru ori mai scăzută decât la restul populaţiei. Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului organizat de UNICEF România, la Muzeul de Artă Recentă, pentru copii de la Şcoala Ferdinand nr. 64, cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului.

România a avut realizări importante în ultimii ani, dar încă vedem potrivit să ne exprimăm câteva îngrijorări”, a afirmat Khan. „Mai este de muncă pentru a asigura o imunizare mai bună pentru copii. La începutului anului am văzut acest lucru, cu epidemia de rujeolă”, a adăugat oficialul UNICEF, scrie libertatea.ro.

Afshan Khan a vorbit despre eforturile făcute pentru ca fiecare copil să fie imunizat. „Vaccinarea la copiii romi este de patru ori mai scăzută decât la restul populaţiei. Este nevoie de mai multe campanii pentru a ajunge la aceşti copii”, a spus Khan, potrivit Agerpres.

Există oportunităţi pentru o abordare mai incluzivă şi pentru oferirea de servicii egale pentru toţi copiii, indiferent de etnie. Trebuie să ne asigurăm că romii sunt incluşi în mod egal, că stima lor de sine şi modul în care văd ei societatea face parte din discursul naţional (…)”, a punctat Afshan Khan.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.