Selectați pagina

Control la iris și amprentă, în vamă cu aparate de ultimă oră

Control la iris și amprentă, în vamă cu aparate de ultimă oră

vamaVameşii din Sculeni, de la graniţa cu Republica Moldova, au aparatură de ultimă oră pentru verificarea identităţii. Este vorba de două dispozitive, unul pentru scanarea irisului, altul a amprentelor. Deocamdată, aparatura este în teste şi dacă se va dovedi eficientă, atunci toate vămile din România o vor folosi, transmite DIGI24.

Dispozitive de securitate care până acum câţiva ani erau văzute mai degrabă în filme Science Fiction sunt folosite pentru controale la graniţă, inclusiv la punctul de frontieră Sculeni, dar şi Ungheni feroviar.

Astfel, se renunță la verificarea manuală a documentelor, iar timpul de așteptare în vamă se reduce.

Aparatura va fi testată până la sfârșitul lunii august. Polițiștii de frontieră vor să verifice dacă într-adevăr tehnica îi ajută să scurteze durata controalelor. Asta în condițiile în care se estimează o creștere a traficului până în 2020.

Proiectul este pus în aplicare în 12 țări europene. Valoarea totală a proiectului se ridică la trei milioane și jumătate de euro. Numai un singur dispozitiv de scanare ajunge la 40-50 mii de euro.

2 Comentarii

 1. Radu Humor

  Puhoaie de africani în România – ești pregătit pentru invazie cetățene?
  Posted on 4 iulie, 2015 by eufrosin
  4 Votes

  Mai deunăzi l-am auzit la radio pe guvernatorul neamț al României, anunțând poporul în stilul său nedefinit și evaziv, cum că s-a angajat să primească pe pământul nostru, cotă parte din puhoaiele de africani care sosesc zilnic în Italia, pe șalupe ticsite, dintre care câte una se mai răstoarnă, fiind urmată însă inevitabil de altele și altele, ce ajung la destinație.
  Cică UE ne obligă…
  Iohannis
  Altfel spus, sasul nu s-a obosit măcar să întrebe poporul dacă i-ar place să fie cotropit de neamuri străine și incompatibile cu noi, ci pur și simplu ne pune în fața faptului împlinit: îi primim la noi, pentru că așa mi s-a spus!
  Deci întrebarea vine în mod firesc: pe cine slujești tu neamțule, pe cei care în neștiință de cauză te-au votat stănd la cozi interminabile, sau pe cei care în știință de cauză fiind, te-au desemnat guvernator al țării mele ?
  E clar că noua uniune sovietică (UE – pentru cititorii mai noi ai Lumii după Eufrosin), nu ne dorește binele, ci din contră, ne vede ca pe o colonie bună numai de defrișat (stare de lucruri apărată de sasul-șef), exploatat și de batjocorit în media europeană, una căreia i se aruncă produsele de mâna a II-a la profituri enorme (ați comparat calitatea produselor dintr-un Lidl de la noi, față de unul din Germania?).
  Acum vor să ne bage pe gât niște străini incompatibili ca rasă, cultură și credință, sub masca protejării drepturilor omului. N-ar fi mai simplu să nu mai stărnească unii și alții războaie pe continente străine și îndepărtate, astfel încât sărmanii oameni să nu mai fie nevoiți să plece?
  Dar evident planurile așa-zisei elite sunt de dislocare a neamurilor și de omogenizare a lor într-o turmă proastă, lipsită de identitate de credința și neam, pe care să o stăpânească în voie. Experimentul american a reușit cu brio, de ceva vreme este repetat in Europa.
  Până acum ne-a apărat sărăcia de milioanele de turci, arabi, pakistanezi, chinezi etc. care împodobesc atât de pestriț vestul Europei. încât nativii se uită veșnic peste umăr și caută să se mute în locuri cât mai îndepărtate de orașele devenite adevărate oaze de criminalitate. Acum e rândul nostru să fim îmbulziți de către niște gloate pe care orice om cu mintea întreagă, dorește să le vadă cel mult la televizor.
  În mijlocul nostru
  În mijlocul nostru
  Ce spune oare Sfântul Ștefan Cel Mare, despre o asemenea josnicie cum este ocuparea fără urmă de opoziție a pământurilor noastre milenare? Milioane de strămoși ai noștri și-au vărsat sângele pentru ca noi să avem o țară, iar acum un sas ajuns în fruntea ei, aduce din pix în mijlocul nostru 3.75% din numărul total al invadatorilor Europei ? Să mori tu..
  Cota impusă de emigranti
  Cota impusă de emigranti
  De observat faptul că Ungaria, Slovacia, Bulgaria, Grecia, Cipru, au negociat procentaje de două, trei și chiar de patru ori mai mici – se pare că „reprezentantul” nostru, nici măcar nu a încercat să negocieze, ci pur și simplu a acceptat cifra dată, apoi s-a îmbălmăjit în explicații în fața unui popor care oricum nu reacționează.
  Romania ar urma sa ia, in baza acestui plan, 3,29% din cei 20.000 de refugiati din centrele din afara UE si 3,75% din totalul imigrantilor care ajung in UE si se califica pentru azil.
  Prin urmare, in curand va sosi in Romania un prim lot de 657 de emigranti africani.
  Nu vă faceți iluzii dragi cititori, întâiul lot va fi urmat de un al doilea, apoi de un al treilea și tot așa până ne vom trezi la realitatea faptului că avem o problemă insurmontabilă în casa noastră.
  Dacă cartierele arzânde ale Parisului și Londrei, între multe alte orașe europene nu vă spun nimic, renunțați a citi mai departe, căci e degeaba.
  Dacă însă vă dați seama de pericolul enorm care ne paște, informați-i și pe alții, apoi puneți mâna pe telefon și lăsați Președinția Romăniei și Parlamentul, să afle ce credeți despre abominația asta (contactele lor mai jos în pagină).
  Altfel, coșmarul altora devine viitorul nostru apropiat…

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *