Selectați pagina

Construcţia Moscheei din Atena duce la nemulţumiri ale populaţiei

Construcţia Moscheei din Atena duce la nemulţumiri ale populaţiei

Notă Apărătorul Ortodox: Au un program de constructie de moschei in toate tarile ortodoxe si in toata Europa in acelasi timp. La fel ca in Bucuresti, se va construi o moschee si la Atena. Similar, in acelasi timp si in toate tarile se duc urmatoarele tipuri de campanii:
– moschei
– vaccinuri
– LGBT
– imigranti
– terorism
– ecumenism
– bani electronici
– chemtrails
– corectitudine politica

Capitala Greciei va avea prima sa moschee dupa ce parlamentul a aprobat construcţia acesteea acum cîteva zile.

Locul propus pentru moschee, e o bază navala veche din cartierul Votanikos, si va reprezinta o cladire de 1000 metri patrati, fara minaret, impartita pe doua nivele, si va putea gazdui pina la 350 de musulmani.

Conform Greek City Times, Amnesty International si alte organizatii europene au criticat conducerea greaca pentru faptul ca nu au permis pina acum construirea unei moschei in Atena, ceea ce o face sa fie una din putinele capitale europene fara moschee. Ca raspuns la multele critici, premierul Greciei, Alexis Tsipras, a promis ca se va construi prima moschee a orasului, impreuna cu un cimitir pentru musulmani.

Constructia unei moschei in mijlocul capitalei sale, Atena, a fost o chestiune controversata, datorita istoriei dintre Grecia si Imperiul Otoman ocupant, iar cea mai mare rezistenta provine de la institurii precum Biserica si alte grupari nationaliste.

In prezent, cei mai multi musulmani din Atena merg la moschei improvizate, amenajate in garaje sau depozite abandonate.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *