Selectați pagina

CONSTANTINOPOLUL LEGIFEREAZĂ SCHISMA… Intenţionează să declare Ucraina ca teritoriul său canonic

CONSTANTINOPOLUL LEGIFEREAZĂ SCHISMA… Intenţionează să declare Ucraina ca teritoriul său canonic

Notă: Fraţi şi surori întru Hristos, nu există nici o îndoială că proiectul de autocefalie al Ucrainei cu participarea patriarhului Bartolomeu, e o realizare a unei etape din proiectul de distrugerea ortodoxiei ruse.

De ce Domnul lasă să se întîmple unele ca astea? Pentru că toată Biserica noastră, de la episcopi pînă la preoţi şi mireni, sunt într-o tăcere laşă şi comodă, trădătoare de Hristos, privitor la cele ce se întîmplă în Biserică.

Nu s-a întîmplat niciodată în istoria omenirii şi a Ortodoxiei o astfel de lepădare masivă de Hristos, de apostazie care a cuprins majoritatea Bisericilor Ortodoxe locale.

De aceea şi antihrist cîştigă teren, pentru că omenirea nu L-a ales pe Dumnezeu ci pe antihrist. Şi noi ortodocşii, facem acelaşi lucru, alegînd să-L trădăm pe Hristos prin tăcerea noastră laşă. Astfel că pe data de 7 iulie se pregăteşte un act de trădare a Lui Hristos din partea ortodocşilor – rugăciunea comună a ierarhilor Bisericilor Ortodoxe Locale împreună cu iezuitul Francisc. Şi din nou absolut toţi tac, iar cînd, Doamne fereşte, se va întîmpla această urîciune, toţi vor pretinde că nu s-a întîmplat nimic. 

Agenţia de ştiri greacă Romfea a anunţat detalii despre negocierile delegaţiei Patriarhiei Constantinopolului cu reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Greceşti.

În ciuda ameninţarilor de scindare a Ortodoxiei mondiale, Patriarhia Constantinopolului într-adevăr intenţionează să folosească declaraţiile autorităţilor ucrainene, precum şi a reprezentanţilor structurilor schismatice a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, pentru a declara Ucraina teritoriul său canonic, necătînd la faptul că Ucraina se află sub jurisdicţia Bisericii Ortodoxe Ruse.

Potrivit agenţiei de ştiri Romfea, reprezentanţii Patriarhiei Constantinopolului au informat pe arhiepiscopul Ieronim al Atenei şi al Întregii Grecii, precum şi pe membrii Sfîntului Sinod al Bisericii Ortodoxe Greceşti, despre faptul că patriarhul Bartolomeu intenţionează să ridice întrebarea acordării autocefaliei Bisericii Ortodoxe Ucrainene.

Arhiepiscopul Ieronim la rîndul său, şi-a exprimat poziţia sa neutră faţă de această problemă, subliind faptul că această problemă este una foarte importantă, şi că decizia asupra ei ar trebui hotărîtă la Sinodul Bisericii Greceşti în luna octombrie.

Agenţia de ştiri Romfea a subliniat faptul că delegaţia Patriarhiei Constaninopolului a declarat în timpul întrevederii precum că „în orice caz, procesul [de declarare a autocefaliei de către Constantinopol] va continua„.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке