Selectați pagina

Consiliul Religiilor din Georgia e deranjat de noua Constituţie a ţării

Consiliul Religiilor din Georgia e deranjat de noua Constituţie a ţării

Consiliul Religiilor, prin intermediul avocatului poporului din Georgia, s-a adresat parlamenului ţării cu rugămintea de a introduce modificări în proiectul Constituţiei, care a fost votată în lectura a doua, şi care dă posibilitatea de a restricţiona organizaţiile religioase, potrivit site-ului Consiliului.

Potrivit RIA Novosti, recursul a fost semnat de 19 organizaţii religioase, care se tem că religia lor va fi limitată “în scopul asigurării securităţii statale sau publice, esenţiale pentru existenţa unei societăţi democratice, prevenirea fenomenului infracţional, asigurarea sănătăţii, justiţiei sau a altor drepturi”. Printre cei nemulţumiţi de modificarea Constituţiei există şi musulmani, catolici şi protestanţi.

“Considerăm că criteriile de limitare nejustificată a libertăţii religioase vor da naştere unor ameninţări… Aceste criterii sunt imprevezibile, ceea ce crează un risc mare spre a fi folosite într-un mod ilegal”, se spune în declaraţie.

Organizaţiile religioase cred că din cauza introducerii unor astfel de reguli “vagi” în Constituţie “se poate obţine legitimarea restricţionării drepturilor comunităţilor religioase”.

Protestatarii de asemenea au subliniat faptul că astfel de restricţii nu sunt permise de Convenţia europeană a drepturilor omului.

“Facem apel către Parlament să nu permită deteriorarea standardelor în domeniul drepturilor omului şi a statului democratic”, a conchis Consiliul Religiilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *