Selectați pagina

CONFIRMAT! Din aprilie, șoferii vor putea cumpăra „Cartea Verde” doar la vamă

CONFIRMAT! Din aprilie, șoferii vor putea cumpăra „Cartea Verde” doar la vamă

masiniRepublica Moldova rămâne în continuare exclusă din sistemul internaţional „Carte Verde”, chiar dacă autoritățile de la Chișinău au depus garanția externă necesară cerută de Consiliului Birourilor Sistemului Internaţional de Asigurări.

Astfel din luna aprilie, șoferii moldoveni vor putea cumpăra poliță de asigurare auto doar la hotar, la un preț de două ori mai mare decât în prezent.

Chiar dacă Republica Moldova a achitat imediat restanțele la garanțiile externe, companiile de asigurări nu vor mai putea vinde polițe ”Carte Verde” începând cu data de 1 aprilie 2016.

Contactat de Radio Chișinău, vicepreședintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare, Iurie Filip a declarat că hotărârea, aprobată de Consiliul Birourilor de la Bruxelles privind suspendarea Republicii Moldova din Sistemul Carte Verde este una imperativă, care nu poate fi contestată.

Potrivit lui Iurie Filip, chiar dacă Guvernul de la Chișinău a emis și o scrisoare în care își asuma responsabilitatea să îndeplinească acțiunile care sunt în competența acestuia,  decizia Consiliului de la Bruxelles a rămas neschimbată, motivul invocat de acesta fiind nivelul înalt al corupției din sistemul național de justiție, dar și din o serie de instituții guvernamentale.

Directorul unei companii de asigurări auto, Veronica Malcoci, a declarat pentru postul nostru de radio că a inițiat deja procedura de retragere a polițelor de asigurare ”Carte Verde” emise pentru perioada 1 aprilie – 31 decembrie 2016. Ea a menționat că începând cu aprilie, unica soluție de a călători cu mașina peste hotare  este procurarea unei polițe de frontieră, la un preț dublu decât în prezent. Veronica Malcoci.

Amintim că următoarea ședință a Consiliului Birourilor Sistemului Internaţional de Asigurări ”Carte Verde”, ședință la care ar putea fi pusă în discuție ”problema  Republicii Moldova” este programată pentru luna noiembrie.

Sursa: radiochisinau.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.