Selectați pagina

Conferință de presă: 7 ONG cer stoparea discriminării cadrelor didactice nevaccinate

Conferință de presă: 7 ONG cer stoparea discriminării cadrelor didactice nevaccinate

CINE: Mișcarea Juriștilor Ortodocși, AO „Planeta Curată”, AO „Moldova pentru viața”, AO „Părinți și pedagogi” etc. (7 ONG)

CE: Conferință de presă cu genericul: Profesorii refuză testarea  obligatorie. 7 ONG cer stoparea discriminării cadrelor didactice nevaccinate.

Un grup de ONG-uri „cer stoparea discriminării cadrelor didactice nevaccinate”.

Reprezentanții acestor asociații au subliniat, într-o conferință de presă, că „este inadmisibil” faptul că autoritățile statului obligă angajații din educație, care nu sînt vaccinați, să suporte cheltuielile pentru testarea anti-Covid la fiecare două săptămîni.

Ei cred că această decizie este una ilegală și contravine mai multor legi interne și acorduri internaționale la care țara noastră este parte. ONG-urile au cerut autorităților să-și schimbe decizia. Printre organizațiile care au înaintat acest demers Guvernului se numără: Mișcarea Juriștilor Ortodocși, AO „Planeta Curată”, AO „Moldova pentru viața”, AO „Părinți și pedagogi”.

Și Sindicatele în Educație și Știință au criticat decizia autorităților din medicină de a obliga pedagogii să facă teste anti-Covid din banii proprii la fiecare 14 zile. Într-o declarație publică, sindicatele subliniază că toți pedagogii achită polița de asigurare medicală și trebuie să beneficieze de teste gratuite. Mai mult, subliniază sindicaliștii, sînt persoane cărora le este contraindicată vaccinarea, iar obligativitatea de a face test este un abuz.

CNESP a decis că toți elevii și studenții vor reveni la studii cu prezența fizică, începînd cu 1 septembrie. Revenirea însă îi va costa scump pe angajații nevaccinați. Asta pentru că la fiecare 14 zile vor fi obligați să facă un test la Covid, din surse proprii.

Și Federația Sindicală a Educației și Științei a criticat decizia luată de CNESP de a obliga profesorii nevaccinați să prezinte testul la Covid, odată la 14 zile. Astăzi, Biroul Executiv a semnat o declarație adresată Autorităților din Sănătate.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.