Selectați pagina

Conferinţă: Analiză a situaţiei pe care o avem vizavi de avort şi familia tradiţională

Conferinţă: Analiză a situaţiei pe care o avem vizavi de avort şi familia tradiţională

conferinta mars pt viataLa finele Marşului pentru susţinerea Familiei Creştine şi lupta împotriva avortului, nici un copil separat de familie, participanţii la marş au fost serviţi de către mănăstirea Hîncu cu un ceai şi nişte tartine după care a urmat Conferinţa dedicată Analizei situaţiei pe care o avem vizavi de Avort şi Familia Tradiţională.

Sala mare a Palatului de Cultură din oraşul Ungheni, s-a arătat neîncăpătoare pentru miile de participanţi la marş de aceia o mare parte nu au avut posibilitatea să asiste la conferinţă.

Invitatul de onoare al conferinţei a fost Părintele Nicolae TANASE, paroh în Valea Plopului, România, dar şi Preşedintele Asociaţiei „Pro Vita” care deja mai bine de 20 ani luptă intensiv împotriva avortului.

Conferinţa a fost deschisă de Chiriarhul locului, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, care a prezentat în detaliu statistica avorturilor în ţara noastră dar şi pozţia Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni vizavi de situaţia creată: „Episcopia de Ungheni şi Nisporeni, permanent s-a manifestat pozitiv în susţinerea şi promovarea familiilor compuse din Tată, Mamă și Copii, promovarea şi susţinerea moral-socială a copiilor în familii, a fost întotdeauna împotriva omuciderii, incluzând aici avorturile. Deci avem datoria sfântă să promovăm viața, valorile tradiționale străbune, creștin-ortodoxe. Noi, creștinii, avem răspundere în fața Dreptului Judecător pentru viitorul copiilor noștri. E timpul să ne apărăm credința participând la această activitate.” La finele discursului său Ierarhul a dedicat, în cuprinsul Eparhiei noastre, ziua de 30 septembrie, cînd sărbătorim pe sfintele mucenițe Vera, Nadejda și Liubovi împreună cu mama lor Sofia, ZIUA FECIORIEI.

După discursul Părintelui Nicolae TANASE, asistentul juridic al Episcopiei de Ungheni şi Nisporeni, în persoana Doamnei Elena BÎTCĂ, a prezentat  situaţia juridică  vizavi de problema Avortului în ţările europene raportată la legislaţia Republicii Moldova.

La conferinţă au luat parte oficialităţi ale conducerii locale şi raionale, Dn Alexandru AMBROS, primarul oraşului Ungheni, Dna Ludmila GUZUN, Preşedintele raionului Ungheni şi Dna Iulia PANCU, Șefa Direcției Raionale Învățământ Tineret și Sport.

La finele conferinţei toţi participanţii au semnat declaraţia care va fi înaintată conducerii ţării noastre, prin care Episcopia de Ungheni şi Nisporeni cere: Excluderea efectuării avorturilor din lista serviciilor medicale prevăzute în Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală, Acordarea dreptului de a refuza efectuarea avorturilor de către medici din motive religioase sau de conştiinţă şi Asigurarea femeilor la consilierea obligatorie înainte de avort.

Sursa: http://episcopia-ungheni.md

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

2 Comentarii

 1. maria

  Foarte frumos!si demn de lauda aceasta actiune….insa…23 milioane avorturi,si noi continuam sa indemnam lumea la deasa Impartasanie?!!…cu doar 3 zile de pocainta!!?….deci faci un avort sa zicem,ca cele mai multe nu fac numai unul,si dupa un avort,faci trei zile de pocainta dupa care te impartaesti cu Cel ce l-ai ucis!!?…frumoasa logica omeneasca !! ca legile Sfintilor pe patul de moarte impartaseau asemenea ucigase de Dumnezeu,si noi dupa 3 zile le premiem si le impartasim?!!…dar cu cine le impartasim?caci cu Trupul Domnului ,cu siguranta ca nu….ci le premiaza dracul cu “osanda vesnica”

  Răspuns
 2. Teodor Stela (crestinul orthodox )

  Sfantul Parinte Paisie Olaru ca Duhovnic punea canon si pe gandurile omului spuse si aratate la Spovedanie si dadea indreptar spre Sfanta Impartasanie cu un Canon …iar astazi ce am ajuns ca Sfintele Canoane sa fie acolo intr un raft de biblioteca uitat si dam inainte cu picioru in piatra numita Hristos ;
  numai spun ca sunt unii popi ,care sunt procip, proecumenism si au dat Sfanta Impartasanie la tineri de 18 ani fara Sfanta Spovedanie …fratele meu a patit asta cu popa Calistrat
  Feriti va de lupi in piei de oaie ca dupa roade ii veti cunoaste

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.