Selectați pagina

Conducătorul Fanarului: Cei care amenință să rupă comuniunea euharistică cu el, denaturează ecleziologia ortodoxă

Conducătorul Fanarului: Cei care amenință să rupă comuniunea euharistică cu el, denaturează ecleziologia ortodoxă

Patriarhul Bartolomeu a declarat la Kiev că cei care amenință să rupă comuniunea euharistică cu el, denaturează ecleziologia ortodoxă. Unitatea tuturor Bisericilor Autocefale este posibilă numai prin recunoașterea Bisericii Ortodoxe a Ucrainei înființată de Patriarhia de la Constantinopol, a declarat Bartolomeu,  în timpul recepției la Kiev.

conducatorul fanarului

Conducătorul Fanarului: Cei care amenință să rupă comuniunea euharistică cu el, denaturează ecleziologia ortodoxă

Patriarhul Bartolomeu a spus că Fanarul a acordat Tomosul schismaticilor ucraineni ,,pentru a depăși schisma și a contribui la unitatea ortodocșilor din Ucraina’’. El nu a precizat dacă acest scop a fost atins.

Conducătorul Fanarului a declarat în discursul său că acordarea Tomosului schismaticilor ucraineni a fost „singura soluție realistă în scopul soluționării problemei existente”. ,,Doar recunoașterea autocefaliei ucrainene de către toate Bisericile Ortodoxe, și nicio altă poziție, … va contribui la unitatea pan-ortodoxă’’, a spus el.

1.Nu mă voi opri asupra tuturor minciunilor care se înlănţuie în discursul lui Bartolomeu. Acesat moşneag ursuz a făcu un rău incomensurabil Bisericii lui Hristos, şi spunând aceasta mă refer la sinodul tâlhăresc din Creta, prin care s-a introdus oficial cancerul ecumenismului în trupul Bisericii şi la acordarea unui tomos nul unor impostori din Ucraina, deghizaţi în arhierei şi preoţi.

2.Prin aceste fapte, Bartolomeu se situează în starea de eretic şi schismatic, în raport cu Biserica Ortodoxă. E de la sine înţeles, că acela care provoacă schisme, nu mai aparţine Bisericii cu toate că ocupă tronul unei  Patriarhii Ecumenice. Îl ocupă nu pentru că ar fi fost ales de Biserică, precum spun Sfintele Canoane, ci pentru că a fost impus de vrăjmaşii americani ai lui Hristos. În acest caz, Canonul 30 Apostolic prevede clar că omul trebuie urgent caterisit şi excomunicat, împreună cu părtaşii lui, adică episcopii-momâi, păstori fără turmă, trepăduşi patriarhali. Aceştia au dat o aparenţă de canonicitate numirii de către americani a lui Bartolomeu pe tronul Constantinopolului.

3.Afirmaţia omuleţului din Istambul precum că ,,Doar recunoașterea autocefaliei ucrainene de către toate Bisericile Ortodoxe, și nicio altă poziție, … va contribui la unitatea pan-ortodoxă’’, este de-a dreptul diabolică. Să ne imaginăm, pentru moment, că toate Bisericile Ortodoxe Autocefale, păstori şi credincioşi fără excepţie, ar urma planul lui Bartolomeu. În acel moment, Biserica lui Hristos ar înceta să existe, toţi am deveni schismatici, ceea ce înseamnă că ea ar fi biruită de diavolul vrăjmaş, contrazicând preasfintele cuvinte ale Mântuitorului ,,că nici porţile iadului nu o vor birui !’’ (Matei 16, 18). Iată că după unitatea în diversitate, concept ecumenist, acum ni se propune unitate în schismă!

4.Înţelegem acum ce urmăreşte Bartolomeu prin planul său demenţial; înţelegem că dumnealui e doar o unealtă a americanilor, echipat corespunzător şi aşezat pe un tron de unde poate face mult rău Bisericii; înţelgem, poate nu deplin, îngăduinţa lui Dumnezeu, ca acest individ să stea în locul cel sfânt şi că numele lui adevărat e ,,urâciunea pustiirii’’.

Presbiter Ioviţa Vasile

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке