Selectați pagina

Condamnat la 10 ani de închisoare pentru insulte aduse islamului și “profetului” Mahomed pe rețelele sociale

Condamnat la 10 ani de închisoare pentru insulte aduse islamului și “profetului” Mahomed pe rețelele sociale

Un bărbat din Malaezia a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar alți trei au fost inculpați pentru insulte aduse islamului și “profetului” Mahomed pe rețelele sociale, informează Reuters.

Sursa citată scrie că este vorba despre cea mai aspră pedeapsă dictată pentru o astfel de faptă în această țară majoritar musulmană, unde tensiunile de natură religioasă și rasială au crescut în ultimele luni.

Inspectorul general de poliție Mohamad Fuzi Harun a precizat, într-o declarație de presă, că persoana condamnată a pledat vinovat pentru 10 capete de acuzare de abuz pe rețelele sociale.

Fiecare infracțiune se pedepsește, potrivit legii din Malaezia, cu un an de închisoare sau amendă de până la 50.000 ringgit (12.228 de dolari) sau amândouă. „Poliția sfătuiește publicul să nu comită abuzuri pe rețelele de socializare prin încărcarea sau distribuirea de mesaje care pot provoca tensiuni de natură religioasă sau rasială în diferitele comunități din această țară”, a mai spus inspectorul de poliție Mohamad Fuzi.

Sursa: https://www.jpost.com/International/Malaysian-citizen-jailed-for-10-years-for-insulting-Islam-on-social-media-582893

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.