Selectați pagina

Comunitatea călugărilor de pe Athos a înaintat un demers către Ministerul grec de Externe unde protestează faţă de vizitele schismaticilor ucraineni

Comunitatea călugărilor de pe Athos a înaintat un demers către Ministerul grec de Externe unde protestează faţă de vizitele schismaticilor ucraineni

Organul executiv sobornicesc central al Sfântului Munte Athos a făcut un demers la Ministrul grec de Externe, George Katrugalos, cu un protest ferm faţă de vizita delegației BOaU la Sfântul Munte, a raportat agenția greacă de știri “Romfea”, citată de spzh.news

Delegația noii structuri religioase pe Muntele Atos. Imagine: Romfea

În scrisoarea către Ministrul Afacerilor Externe, comunitatea monahică a descris acțiunile provocatoare ale “mitropolitului” BOaU Mihail Zinkevici și ale delegației sale, care au sosit pe Muntele Athos cu steagurile naționale ale Ucrainei și au scandat imnul național.

Această acțiune a acestui mitropolit reprezintă încălcarea articolului 184 din Constituția Atosului: ” Toate activitățile de propagandă morală, religioasă, bisericească, socială, naționalistă și orice alte activități de propagandă pe Sfântul Munte sunt strict interzise“, – se precizează în scrisoarea adresată Ministrului Afacerilor Externe.

După părerea comunitaţii monahice de pe Athos, această acțiune “este incompatibilă cu caracterul isihastic, duhovnicesc și sacru al Țării noastre Sfinte și cu tradiția sa milenară, şi totodată creează un precedent periculos pentru repetarea unor astfel de acțiuni de către orice altă parte și pentru transmiterea conflictelor naționaliste; contrazice în întregime Statutul Sfântului Munte”.

În acest context, Organul executiv sobornicesc central al Sfântului Munte Athos a făcut un demers la Ministerul Afacerilor Externe al Greciei să ia măsurile necesare și să prevină astfel de acțiuni în viitor, astfel încât caracterul Sfintelor Locuri să rămână intact.

Amintim că în aprilie 2019, “mitropolitul” BOaU Mihail Zinkevici împreună cu 10 pelerini a săvârşit un pelerinaj la Muntele Athos. A vizitat mănăstirea Xenofont, unde “a săvârşit Liturghia”, și a interpretat imnul ucrainean împreună cu pelerinii.

În perioada 21-23 iunie 2019 reprezentanții BOaU au săvârşit o “comuniune liturgică” în mănăstirea Xenofont și “s-au împărtăşit cu Sfintele Taine în mănăstirea Pantocrator”. Mai târziu, mass-media au informat că pe vârful Muntelui Athos reprezentanții BOaU au exclamat “Slavă Ucrainei!”.

Sursa: http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/30166-i-entoni-diamarturia-tis-ieras-koinotitas-sto-upej-gia-oukrano-ierarxi

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Статьи на русском языке

Статьи на русском языке

Comentarii