Selectați pagina

Comunicat informativ al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei privind declarațiile de presă a Ministrului Sănătății

Comunicat informativ al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei privind declarațiile de presă a Ministrului Sănătății

Comunicat informativ

comunicat informativ

Comunicat informativ al Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei privind declarațiile de presă a Ministrului Sănătății

În legătură cu declarațiile de presă a Ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, de după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP) din 23 august 2021, în cadrul căreia dna ministru s-a referit asupra recomandării ca personalul nevaccinat din instituțiile educaționale să efectueze și prezinte, din surse proprii, odată la 14 zile, un test negativ Covid, Federația Sindicală a Educației și Științei atrage atenția asupra următoarelor momente:

– Toți pedagogii achită lunar asigurarea medicală (9% din salariu), fapt care le permite să beneficieze gratuit atât de testele rapide antigen, cât și de cele PCR.

– Există o categorie de persoane care manifestă reacții adverse la vaccinare și/sau care au contraindicații medicale. În cazul lor sintagma ”din bani proprii” sună ca un abuz.

– Imunizarea populației e un lucru necesar pentru a depăși criza pandemică, dar important este să se respecte principiul benevol al vaccinării, să se evite orice tip de abuz sau intimidare.

– Încercarea autorităților de orice nivel de a ”lega” procesul de vaccinare cu îngrădirea Drepturilor Constituținale la Muncă, la Sănătate și la Viață reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenești.

În adresa Federației Sindicale a Educației și Științei vin sute de mesaje în care cadrele didactice, angajații din sistemul educațional își exprimă nedumerirea și indignarea în legătură cu obligativitatea vaccinării și recomandarea de a achita din surse proprii testele covid.

Federația Sindicală a Educației și Științei, reieșind din obligațiile statutare de a proteja drepturile și libertățile membrilor de sindicat, vine cu un apel către decidenții din Guvern, către dna Ministru al Sănătății Ala Nemerenco să facă unele precizări la recomandările enunțate la 23 august 2021 și să evite caracterul imperativ al acestora, or, insistarea pe obligativitatea vaccinării va duce, inevitabil, la creșterea unor tensiuni sociale nedorite.

Federația Sindicală a Educației și Științei va consulta opinia colectivelor pedagogice, după care, la necesitate, va veni și cu o reacție oficială.

Sursa: Pagina de socializare a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *