Selectați pagina

Comunicat al patriarhului bulgar Neofit vizavi de parada gay care urmeaza sa aiba loc in Capitala Bulgariei.

Comunicat al patriarhului bulgar Neofit vizavi de parada gay care urmeaza sa aiba loc in Capitala Bulgariei.

Patriarhul-Neofit-al-BulgarieiIn scrisoarea sa, Patriarhul precizeaza:

“18 iunie – Ziua Tuturor Sufletelor [Mosii de vara], când creștinii ortodocși comemorează amintirea celor dragi decedați și se roaga pentru mantuirea sufletelor lor, în centrul orașului va avea loc “Sofia Pride”, pentru al nouălea an consecutiv. În partea centrală a orașului, vom asista, din nou, la o propaganda deschisă și o demonstrație publică a homosexualității ca stil de viață”.

“Trăim vremuri, când valorile morale, care timp de secole au fost adevărate puncte de reper pentru oameni”, in sprijinul unei societati morale, sunt inlocuite si respinse in mod frivol și deliberat, dupa cum se spune: “Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar!” (Isaia 05:20).

“Dumnezeu, Care a creat pe om ca bărbat și femeie (Geneza 1:28), a dat spre folosinta legea morală: bărbatul și femeia să se uneasca in uniunea sfântă și binecuvântată a căsătoriei”.

“Acest model al relației umane este fundamental, iar neglijarea sa duce la moarte spirituală – atât pentru individ, ca persoană, cat și pentru familie și societate”.

“Proclamarea normei dezastruoase a păcatului, nu este noua pentru omenire. Observam, din punct de vedere istoric, aceasta repetiție tragică: în vremuri de criză și de declin moral, popoarele se umplu de lăcomie, iar patimile pacatoase, care înlocuiesc valorile si idealurile morale tradiționale”, atenteaza la sanatatea societății și a civilizației, ducand inevitabil la declinul acestora.

“Societatea modernă, ruptă de rădăcinile sale creștine, într-un efort de a fi toleranta și umana, înlocuieste conceptul valorilor fundamentale, precum dragostea și libertatea, și numeste homosexualitatea, in termeni neutri morali, cu: “minoritate sexuală” sau “orientare sexuală diferită”.

Dar, a iubi oamenii, a-i aprecia si a-i respecta, nu înseamnă să fii indiferent fata de calea lor: adevărata sau inselatoare, spre mântuire sau spre distrugere, spre viață sau spre moarte”.

Așa incat, avem datoria unei ingrijiri pastorale, responsabilitati și a dragostei față de persoanele cu înclinații homosexuale, asemenea tuturor fiilor Bisericii Ortodoxe Bulgare și întregului popor bulgar, opunandu-ne cu fermitate încercărilor de a prezenta aceasta tendința păcătoasă, ca pe o norma a societatii noastre, ca pe un motiv de mândrie”.

Scrisoarea Patriarhului Neofit se incheie cu o scurta rugaciune, pentru iertarea pacatelor si indreptarea celor care pacatuiesc.

Sursa: Lacasuri Ortodoxe

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *