Selectați pagina

GRAV Comunicat al Parintilor de la Schitul Lacu in chestiunea actelor de identitate cu cip

GRAV Comunicat al Parintilor de la Schitul Lacu in chestiunea actelor de identitate cu cip

RĂSCUMPĂRAŢI VREMEA

acte-de-identitate

Cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Răscumpărând vremea, căci zilele rele sunt”(Efeseni 5, 16) se potrivesc mai mult ca oricând vremurilor de astăzi. „Zilele rele” sau, mai bine spus, vremurile apocaliptice în care trăim, îl pun pe creştinul ortodox în faţa unor evenimente şi fapte nemaiîntâlnite în istoria omenirii. Un guvern mondial, un singur conducător, o singură religie, cip-uri pentru supravegherea şi manipularea întregii populaţii şi celelalte care decurg din acestea sunt obiective „de binefacere” ale Noii Ordini Mondiale.

Cum va putea oare creştinul ortodox de astăzi să călătorească pe calea cea dreaptă în această confuzie uriaşă creată de diavolul şi de oamenii lui? Unde va putea afla odihnă sufletul său, care orbecăieşte în întunericul dens al lipsei de povăţuire şi sfătuire duhovnicească, precum şi al dezinformării promovată de mass-media, fie ea laică, fie uneori chiar cea zis bisericească? Ce fel de strigăt ar putea scoate el pentru a putea deştepta auzul celor care au făgăduit înaintea lui Dumnezeu că îl vor povăţui la limanul mântuirii?

Un stareţ athonit spunea că cea mai mare faptă bună a creştinului ortodox de astăzi, faptă care condiţionează mântuirea sa, este mărturisirea ortodoxă a lui Iisus Hristos. Dar pentru a-L mărturisi ortodox pe Hristos, trebuie ca el să fie un adevărat creştin ortodox. Iar a fi un creştin adevărat înseamnă a lucra poruncile evanghelice. Criza şi orbirea duhovnicească la care s-a ajuns astăzi şi, ca o consecinţă, compromisurile grave care se fac până şi în Biserică, au ca principală cauză tocmai nelucrarea de către noi toţi a poruncilor lui Dumnezeu.

Lăsând la o parte celelalte probleme grave cu care se confruntă Ortodoxia, să ne oprim la cea a introducerii în România a cip-urilor în paşapoarte şi în permisele de conducere, problemă care a creat multă tulburare în rândul creştinilor ortodocşi. Cu toate că această iniţiativă are în primul rând implicaţii religioase – desigur, pentru cei ce vor să se mântuiască -, fiind o lucrare curat satanică tocmai pentru că este îndreptată împotriva libertăţii omului în gradul cel mai înalt, libertate pe care Însuşi Dumnezeu o respectă, ea este nesocotită, din păcate, de mulţi dintre cei pe care Dumnezeu i-a pus să vegheze asupra turmei încredinţate lor.

Un singur glas, asemenea „glasului celui ce strigă în pustie”, a răsunat cu tărie şi a tulburat pe “Irod şi tot Ierusalimul”. Ca şi atunci, tot astfel şi acum s-au adunat cărturarii, fariseii şi învăţătorii de Lege să cerceteze cine a slobozit glasul şi pentru care pricină a îndrăznit să tulbure „liniştea” oilor celor cuvântătoare. În loc să-şi plece urechea la omul lui Dumnezeu şi să-i soarbă cuvintele sale insuflate de Duhul, îl nesocotesc şi-l dispreţuiesc, iar prin conferinţele şi interviurile lor savante sfătuiesc oile să doarmă liniştite, căci încă nu a venit lupul, ci au fost numai nişte zvonuri false. Ce bine se potrivesc şi astăzi cuvintele proorocului Isaia: „Cu auzul veţi auzi şi nu veţi înţelege şi, uitându-vă, vă veţi uita, dar nu veţi vedea”! (Isaia 6, 9)

Dar nu este de mirare aceasta. Dintotdeauna proorocul, omul lui Dumnezeu, deşi a strigat cu mare glas, nu numai că nu a fost auzit şi nu a fost luat în seamă, ci, mai degrabă, a fost luat în râs, prigonit şi chiar omorât. Avem atâtea pilde şi totuşi inima noastră împietrită refuză să creadă adevărul dumnezeiesc, amăgindu-se cu nădejdi deşarte şi cu promisiuni de viaţă îndelungată, prosperă şi fericită. Şi aceasta pentru că mentalitatea creştinului de astăzi s-a schimbat. Creştinul „modern” nu mai vrea să-şi asume Crucea, nu mai vrea să fie părtaş la Jertfa Mântuitorului şi, prin urmare, nu mai vrea să fie al lui Hristos. În aceste condiţii de lepădare de credinţă şi de confuzie planificată vin pregătirile pentru instaurarea unui guvern mondial, cu un conducător unic, antihrist, la care va trebui să se supună necondiţionat toată populaţia globului.

Părintele Iustin, faţă de care noi, monahii athoniţi români şi nu numai, nutrim o deosebită evlavie şi îl cinstim cum se cuvine, ca pe un om al lui Dumnezeu şi far luminos ce luminează în întunericul dens creat de norii grei a tot felul de compromisuri în materie de credinţă ce s-au abătut pe cerul Ortodoxiei româneşti, a conştientizat pericolul pregătirii domniei lui antihrist ce se apropie cu paşi repezi şi a tras la bună vreme semnalul de alarmă absolut necesar. Nu mai este vreme de discutat, de comentat, de criticat, ci a venit vremea „să luăm aminte” în modul cel mai serios la cele ce se întâmplă în jurul nostru. Evenimentele se desfăşoară cu repeziciune şi, datorită trândăviei şi comodităţii noastre, ne vor lua prin surprindere şi nu vom mai avea vreme nici să ne mai gândim ce se întâmplă cu noi.

Părintele Iustin vorbeşte în acelaşi duh atât cu Părintele Paisie, cât şi cu mulţi alţi părinţi contemporani bine cunoscuţi de credincioşii români, care au vorbit atât de clar despre vremurile grele în care trăim, căci s-au adăpat din Acelaşi Duh Sfânt, Care i-a insuflat şi i-a luminat pe Părinţii Bisericii să înţeleagă şi să vadă cele viitoare ca fiind prezente.

Părintele Paisie spune clar: „Biserica trebuie să ia o poziţie corectă. Să vorbească, să explice credincioşilor ca să înţeleagă că de vor lua noul buletin de identitate, aceasta va constitui o cădere”. Căderea nu se petrece atunci când accepţi să ţi se implanteze cipul pe mână sau pe frunte, căci aceasta va însemna deja lepădarea, ci atunci când accepţi actele de identitate cu cip, pentru că prin aceasta ne subjugăm de bună voie unui sistem universal de urmărire şi control al fiinţei umane, care prin trăsăturile sale se vădeşte a fi lucrarea lui antihrist. Mulţi „oameni duhovniceşti” spun că vor pune alături o cruce şi totul se va aranja. „Dar lucrul murdar nu se sfinţeşte, spune Părintele mai departe. Apa curată primeşte Harul şi se face agheasmă, dar urina nu se face agheasmă. Piatra se face pâine prin minune. Necurăţia, însă, nu primeşte sfinţire. Prin urmare, diavolul, antihristul, atunci când este în buletinul nostru de identitate, pe mână sau pe fruntea noastră prin simbolul lui, nu se sfinţeşte chiar de am pune şi o cruce”.

Ce este de făcut? În primul rând, să ne întoarcem la Hristos, să ne simplificăm viaţa şi să ne mulţumim cu puţin. Aceasta este adevărata schimbare şi ea se poate împlini în măsura în care ne apropiem mai mult de Biserică şi de Tainele ei, ceea ce înseamnă:

– participarea la viaţa liturgică a Bisericii;

– împărtăşirea cât mai deasă cu Sfintele Taine, cu pocăinţa şi asceza cuvenite;

rugăciunea, pe care Apostolul Pavel o recomandă a fi neîncetată şi care sparge cercul închis al egoismului nostru;

dragostea faţă de aproapele, care ne scoate din cadrul strâmt al intereselor personale;

curajul mărturisirii până la jertfă a Adevărului, virtute care încununează întreaga nevoinţă a creştinului ortodox.

Numai aşezându-ne sub acoperământul Harului dumnezeiesc mintea ne va fi luminată de Sfântul Duh spre a înţelege chipul în care trebuie să ducem până la capăt „lupta cea bună” şi vom primi puterea să înfruntăm cu bărbăţie avalanşa evenimentelor de suflet pierzătoare, mărturisind fără frică pe Hristos înaintea oamenilor, ca şi El să mărturisească pentru noi înaintea Tatălui Său cel ceresc.

Dorim să-i încredinţăm pe fraţii noştri ortodocşi români, clerici şi mireni deopotrivă, de toată dragostea noastră, de smeritul nostru sprijin în rugăciunile înălţate către Hristos şi către Maica Domnului ca să caute cu milostivire spre Biserica Sa şi să nu îngăduie să fim înşelaţi de balaurul cel viclean.

14/27 ianuarie 2009

Praznicul Sfinţilor Părinţi ucişi în Sinai şi Rait

Ierom. Ştefan dimpreună cu toţi părinţii Schitului LACU

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

15 Comentarii

 1. Anonim

  Identitatea biometrica este echivalenta cu lepadarea de Sfintul Botez, fara de care nici o taina a Bisericii nu mai e accesibila.

  Răspuns
 2. Anonim

  Spuneti-mi va rog buletinul de indentitate (IDNP) e periculos sa-l aiba un crestin?

  Răspuns
  • marele Păcătos

   dacă e recent făcut – DA!
   dacă e luat până prin 2007, este ispită, dar te mântuieşti.
   Astăzi este tehnologia care pune pecetea pe frunte, de aceea nu trebuie să luăm nici un document!
   dacă expiră – rămânem cu ele, sau cum ziceau Sfinţii, făcem singuri fotografie mică, pe un carton scriem datele noastre cu semnătura noastră, fotografia şi laminăm, să ne fie identitate personală înafara sistemului, căci Maica Domnului încă prin anii 90 s-a arătat la cineva în Moldova şi a zis că, de acum înainte nici un act de la stat să nu primiţi.

  • ????!!!!

   Daca ai curvitpina in 1917, nu e pacat. Daca ai furat pina la orele 15.00 – nu e pacat!
   Hai mai, nu mai vorbiti prostii!!!
   Daca ai facut buletinul pina in 1997 – nu e pacat?
   Da ce pacatul e dupa ani sau data, ori e dupa libera noastra alegere si aplicarea vointei!
   Pacatul e pacat netinind de faptul cind l-ai facut ci cum si de ce l-ai facut!
   Iar in sistemul de evidenta sunt citeva etape: buletinul de plastic din 1994 pina prin 2006, buletinul de plastic modificat, anul acesta urmeaza buletinul de plastic tip ID1, peste doi ani – ID2 cu 2 cipuri si in paralel in doi ani se vor introduce cardurile electronice universale.
   Pericolui insemnarii cu lazer e in momentul fotografierii la sectiile de pasapoarte pu tte tipurile de pasapoarte mai ales cele biometrice!

  • marele Păcătos

   fii atent.
   întrebarea: buletinul de indentitate (IDNP) e periculos sa-l aiba un crestin?
   răspuns: e periculos, dar rişti să-ţi omori sufletul dacă-l faci azi sau câţiva ani în urmă.
   Tehnologia care marchează cu raze izotop e patentată din 1999, dar să se aplice qr-code sau bar-code pe frunte şi pe mână se poate şi la primirea practic a oricărui act unde e nevoie să te fotografiezi, deja nu mai contează e biometric sau e digitală, dispozitivul merge ca o anexă!

  • APARATORUL

   Speram ca cititi in limba rusa.Daca nu,va rugam sa ne comunicati.
   Pentru inceput, faceti cunostinta cu urmatoarele acte tehnice.
   Despre parerea unor duhovnici si ierarhi va informam suplimentar. Deci, ve-ti decide singur este sau nu pacat primirea actelor de identitate cu cod de identificare. Doamne ajuta!
   http://not-inn.ru/inn/expertiz/index.php
   http://not-inn.ru/ortodox/index.php
   http://not-inn.ru/inn/pril/index.php
   http://www.pochaev.org.ua/?pid=1437
   http://www.pochaev.org.ua/?pid=1575
   http://www.pochaev.org.ua/?pid=1576

 3. Nika

  (sugestie pentru cel ce a semnat mai sus Anonim) Intrebati daca e pacat ca un crestin sa aiba acte cu IDNP… In acest site sunt destule articole care arata ca e pacat. Cititi: ”IDNP-lepadare de Hristos” si ”In ce consta pacatul primirii actelor cu IDNP” eu tot am avut oarecare nelamuriri si am inteles singur din acestea. Inca si Vladica Vladimir al Poceaevului tare bine lamureste ca e pacat… ”cautati si veti afla” aici in site e scris totul mura-n gura, de ce astaptati numaidecat sa vi se arate cu degetul?…

  Răspuns
 4. Natalia

  (pentru Marele Pacatos) Da’ de unde ati luat dvstra, marele Pacatos, ca cei ce au facut acte cu IDNP pana-n 2007 e ispita pentru ei? Si ca se mantuiesc? Aveti grija cum va exprimati, nu duceti lumea in eroare… Numai Dumnezeu stie cine se mantuieste. Din start e pacat sa ai acte cu IDNP, indiferent in ce an e facut. Cred ca persoana care a adresat intrebarea (Anonim) asteapta raspuns competent de la redactia acestui site in primul rand… Nu va pripiti cu sfaturile si cu concluziile. Nu stiti ca la Judecata o sa dati raspuns pentru orice cuvant desert? De sapte ori masoara si o data taie ceea ce vrei sa spui, stimate domn, marele Pacatos!

  Răspuns
  • marele Păcătos

   este ispită, pentru că ai luat pecetea diavolului până când pe document, dar TE POŢI MÂNTUI pentru că nu ai primito în frunte, aşa precum Dumnezeu este multmilostiv se milostiveşte, şi dacă ar fi doar Drept, demult nu avea să mai fim pe pământ.
   Spun Sfinţii Părinţi că mintea se va întuneca la omul care tot o să primească documente noi, şi fiind acest pericol, Sfinţii din zilele noastre au spus celor tari în credinţă, orice act este pericol pentru suflet, dar dacă a primit omul pecetea – iertare nu poate să aibă, aşa-că făceţi vă rog diferenţa dintre ce zic Sfinţii din zilele noastre şi cum gândiţi Dumneavoastră în această situaţie.
   Cunosc părinţi cu acte şi cu daruri, cunosc oameni care sunt luminaţi de lumina harului Dumnezeiesc care au buletine cu 666.
   Personal sunt împotriva oricărui act, şi nu am de gând să-mi fac vreo unul.
   Încă odată, dacă v-aţi făcut de prin 98 când au apărut in MD până prin 2007 – pericol nu prea este, dar din 2008 încoace, când au apărut prostiile biometrice, se presupune că s-a anexat şi dispozitivul care iradiază cu raze care pune acea pecete despre care se vorbeşte în Sfânta Scriptură! Iată diferenţa!

  • Natalia

   Pericol a fost tot timpul asupra celor care au acte cu IDNP, bineinteles ca acestea biometrice sunt categoric lepadare de Hristos. Dar cine se mantuieste, asta hotaraste doar Dumnezeu… Poti sa nu ai nici un act si sa nu te matuiesti… Atentie la exprimare!
   Si inca ceva: Cei care au acte de prin 2006, de exemplu, stau si dorm linistiti ca se mantuiesc, da? Oare nu ne-au invatat sfintii si staretii ca trebuie sa taiem raul din radacina si sa nu admitem nici un act, indiferent ca e biometric sau ca are doar IDNP-lepadarea nu inseamna insasi primirea actului in sine, lepadarea are loc in inima omului cu mult inainte de a-l primi, asta tine de vointa omului. Haideti sa nu privim superficial lucrurile… Ca ne citeste o lume intreaga! Sa dam intaietate cuvintelor sfintilor! Iar propriile pareri, poate ne ajuta Duhovnicul sa le stabilim.

  • marele Păcătos

   încă odată scriu:

   T E P O Ţ I M Â N T U I CU ACTE VECHI, NU AM SCRIS CĂ OBLIGATORIU, DAR ÎN DEPENDENŢĂ DE ÎNCLINAŢIA DUHOVNICEASCĂ, CĂ ÎN PĂCATE FIIND NICI DACĂ HAINĂ N-AI AVEA DE SĂRĂCIE, NU TE MÂNTUIEŞI!!!

   PERICOL ESTE PENTRU TOŢI ACTELE CU IDNP, DAR E ACT, L-AI TRIMIS ÎNAPOI PRIN SCRISOARE CU O RUGĂCIUNE “MĂ LEPĂD DE tine satană, de cinstea ta şi de slujirea ta, şi mă unesc CU TINE HRISTOASE”, ŞI PUI SEMNĂTURA, ATUNCI LA SPOVEDANIE DUMNEZEU ÎŢI DĂ HAR, ŞI LA ÎMPLINIREA CANONULUI CU SF. ÎMPĂRTĂŞANIE POATE SĂ-ŢI DEIE ŞI CUNUNI!!!

   să înţeleg că Dumneavoastră nu aveţi nici formularul nr. 6 ? de ziceţi că nu te mântuieşti cu IDNP ??

 5. Natalia

  Ce act am – e problema personala, dar mantuirea ne este comuna in calitate de crestini ortodocsi, ca madulare ale Bisericii lui Hristos. Amin si Doamne-ajuta!

  Răspuns
 6. APARATORUL

  Atît Marele Pacatos cit si alti comentatori au dreptate. Neînțelegerea ține de formulare și structurare. Actele cu IDNP sunt un pericol. IDNP-ul este baza si cheia de creare si functionare a sistemului electronic, dosarelor electronice si deci a instaurarii controlului total si imparatiei lui antihrist.
  Cei ce refuza la actele cu IDNP desigur sunt si impotriva actelor biometrice. Doar microcipul (RFID) nu functioneaza decit in baza codului numeric personal. E vorba de RFID-ul ce identifica persoana.
  Marele Pacatos afirma ca cei ce au acte cu IDNP au fost fotografiati la sectiile de pasapoarte cu un anume aparat ce nu aplica pe fruntea persoanelor vreo insemnare lazar.
  Pe cind celor ce primesc acte de identitate biometrice, in momentul fotografierii li se aplica o careva insemnare lazer.
  Raspuns: nu putem afirma cu siguranta acest lucru, deoarece nu avem dovezi fixe. Cu toate acestea, multi tehnicieni ortodocsi afirma ca tehnic acest lucru este posibil.
  Remarca pentru Marele pacatos: cind vorbiti de forma 9 care acum se numeste buletin de identitate provizoriu,e bine sa stiti ca fotografia pentru acest act este adusa de persoana si nu se efectuiaza la sectiile de pasapoarte.

  Răspuns
 7. marele Păcătos

  Natalia – Doamne Ajută, şi mă rog de mă iertaţi!
  APARATORUL – mulţumesc pentru explicaţii. Vreau să evidenţiez ce am avut în vedere despre posibilul pericol de primire al buletinului de identitate provizoriu, în rusia se aud zvonuri că, creştinul care vine să ducă cererea de refuz pentru primirea Cartelei Electronice Universale (rus-УЭК), poate să primească acea pecete invizibilă şi insensibilă cu 666, nu este afirmativă această informaţie, dar mai bine să greşim din multa prudenţă decât să riscăm a ne pierde sufletul din încrederea prea mare în mai nimicul pe care-l cunoaştem.
  Mă rog de mă iertaţi, căci nu văd unde greşesc, dar ştiu că greşesc într-una!
  Domnul să ne-ajute ca să nu-L trădăm!

  Răspuns

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *