computer_transparentÎn cadrul conferinţei TED 2013 a fost dezvăluit un produs foarte interesant ce permite utilizarea de elemente digitale în interiorul monitorului, este vorba despre SpaceTop 3D, scrie playtech.ro.

Acest computer transparent permite atingerea şi utilizarea elementelor digitale, în interiorul monitorului. Studentul la MIT Jinha Lee lucrează la acest desktop în colaborare cu Microsoft, iar rezultatul este deja surprinzator dacă ţinem cont că este doar în stadiul de concept. Computerul utilizează ca principiu de funcţionare, două camere pentru a captura gesturile mâinilor, în acelaşi timp poţi urmări activităţile pe ecranul transparent al monitorului.

Lee explica ca daca citesti o carte virtuala poti folosi aceleasi gesturi pe care le faci cu o carte fizica, iar pe ecranul monitorului vei vedea că ţii în mână o carte reală. Computerul nu are nevoie de nici un dispozitiv ce trebuie purtat pentru a funcţiona, toate mişcările şi comenzile se fac cu mâinile şi gesturile ochilor, iar totul este controlat de camere video.

Spre deosebire de tehnologia 3D de exemplu care momentan are nevoie de o pereche de ochelari pentru a funcţiona la nivel optim, acest computer nu “păcăleşte” ochiul uman, ci chiar afişează o informaţie virtuală pe care o poţi controla. Aplicabilitatea acestui produs poate revoluţiona industria PC-urilor şi chiar şi cea a gaming-ului care ar putea deveni cu adevarat imersiv.

Sursa: publika.md