Selectați pagina

Compania de stat de petrol a Venezuelei îşi mută veniturile din vânzările de petrol într-o bancă din Rusia

Compania de stat de petrol a Venezuelei îşi mută veniturile din vânzările de petrol într-o bancă din Rusia

Compania de petrol a Venezuelei, PDVSA, deținută în totalitate de stat, le cere clienților joint venture-urilor în care este implicată să depună veniturile din vânzările de petrol într-un cont deschis recent la Gazprombank AO, o bancă din Rusia, informează site-ul agenției de știri Reuters, conform Mediafax.

„Vrem să vă informăm oficial despre noi instrucțiuni bancare pentru a efectua plăți în dolari americani sau în euro”, a scris Fernando De Quintal, vicepreședintele financiar al PDVSA, într-o scrisoare din 8 februarie, destinată unității PDVSA care supraveghează asociațiile sale mixte.

De asemenea, PDVSA a început, să-și preseze partenerii săi străini care dețin participații în joint venture-urile din regiunea Orinoco Belt pentru a decide, în mod oficial, dacă vor continua cu proiectele, potrivit surselor citate sâmbătăt de Reuters. Printre partenerii din joint venture-uri sunt norvegienii de la Equinor, americanii de la Chevron Corp și francezii de la Total.

Decizia PDVSA a fost luată pe fondul noilor și durelor sancțiuni impuse de Statele Unite ale Americii, la data de 28 ianuarie, pentru președintele Nicolas Maduro. Prin aceste sancțiuni, vor să îi limiteze accesului lui Maduro la veniturile companiilor petroliere.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.