Selectați pagina

Comisia Națională de Examene a aprobat lista Centrelor de Bacalaureat pentru sesiunea 2019

Comisia Națională de Examene a aprobat lista Centrelor de Bacalaureat pentru sesiunea 2019

Comisia Națională de Examene a aprobat astăzi, 1 aprilie, lista Centrelor de Bacalaureat pentru sesiunea 2019. Astfel în acest an pentru absolvenții de liceu vor fi deschise 92 de Centre de Bacalaureat, dintre care 62 în raione și 30 în municipiul Chișinău, scrie tv8.md

Centrele de Bacalaureat vor instituite conform Regulamentului cu privire la examenul naţional de Bacalaureat. În municipiul Chişinău toate centrele de bacalaureat vor fi create în licee teoretice.

De asemenea, Comisia Națională de Examene a decis instituirea a două Centre Republicane de Evaluare a lucrărilor de Bacalaureat, care sunt capabile să asigure condiţii pentru desfăşurarea activităţii Comisiilor Republicane de Evaluare a lucrărilor la fiecare disciplină de examen;

Centrele sunt dotate cu camere de monitorizare video în toate cabinetele, inclusiv în holurile instituțiilor. Acestea au condiţii de păstrare, în securitate, a lucrărilor de examen, a baremelor de corectare, a altor materiale indispensabile procesului de evaluare a lucrărilor, inclusiv condiţii tehnice şi comunicaţionale de activitate a echipei care va stoca scorurile acumulate de către fiecare candidat la fiecare disciplină de examen și va scana testele de examen la fiecare disciplină de examen.

Menționăm că, în sesiunea 2019 a examenelor de bacalaureat au fost înregistrați 17 442 de candidați, dintre care 2 405 (13,79 %) sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare.

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке