Selectați pagina

Comisia Electorală Centrala din Rusia vrea să transforme Bisericile Ortodoxe în secţii de votare

Comisia Electorală Centrala din Rusia vrea să transforme Bisericile Ortodoxe în secţii de votare

Notă: Îi rugăm pe colegii din media, care doresc să preia acest material pentru publicare, să introducă pe site-urile lor în mod obligatoriu acest comentariu introductiv, care indică exclusivitatea asupra acestor informaţii.

Cu o astfel de iniţiativă către CEC a venit şeful Comisiei Electorale din Moscova, Valentin Gorbunov. Secţii de votare în biserici ortodoxe se planifică să fie organizate pentru cetăţenii Federatiei Ruse, care locuiesc peste hotare. După cum afirmă Gorbunov, “avem aproximativ 2 milioane de compatrioți înregistraţi la consulatele din toate lumea. Amplasarea ambasadelor şi consulatelor limitează posibilitatea oamenilor de a se deplasa în regiuni mari. Iar parohiile Bisericii Ortodoxe sunt mult mai accesibile oamenilor”.

Graţie acţiunilor patriarhului Chiril şi a mitropolitului Ilarion, reputaţia acestora în Patriarhia rusă a scăzut drastic în ultimii ani, astfel încît transformarea bisericilor în secţii de votare, va produce încă o lovitură zdrobitoare asupra autorităţii acestora.

Iar cel mai important lucru în această iniţiativă e faptul că Putin tratează Biserica Ortodoxă Rusă ca o structură de care se poate folosi oricînd. Tocmai de aceea s-a ajuns la situaţia cînd aşa-zişii mitropoliţi ameninţă public cu pedepse (a se vedea mai jos) pe acei enoriaşi care nu doresc să meargă la alegerea călăilor săi, iar în biserici vor putea să fie instalate urne de votare…

Fraţi şi surori întru Hristos! La ce se ajunge din cauza laşităţii şi indiferenţei noastre? Doamne milueşte-ne!

https://www.facebook.com/podosokorskiy/videos/3384315264919454/

Abonați-vă la canalul nostru Telegram!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Статьи на русском языке

Статьи на русском языке